banner249

Tam 5 bin kişiyi dinlediler

‘Merkezefendi Kapınızda’ projesi kapsamında Merkezefendi Belediyesi’nin bünyesinde özel olarak kurulan belediye temsilcileri ekibi; ev ev, iş yeri iş yeri gezerek sorunları yerinde birebir dinliyor ve çözüm üretiyor. Kurulduğu 2.5 aylık gibi kısa zaman diliminde tam 50 mahalleyi tarayan ekip, 5 bininci kişiye ulaşarak birebir görüştü. Sorunlara çözüm buldu.

Tam 5 bin kişiyi dinlediler
banner240

Teknik projelerin yanında sosyal projelere de ağırlık veren Merkezefendi Belediyesi, sosyal belediyecilik anlamında ilkleri yaşatmaya devam ediyor. Halkın sorunlarının çözümü için kurulan belediye hizmet temsilcileri, ev ev, iş yeri işyeri dolaşarak sorunları yerinde tespit ediyor. Kurulduğu günden bugüne kısa sürede büyük yol kaydeden temsilciler, belediye sınırları içinde 5 bininci kişiye ulaştı. 2.5 ayda 5 bin kişiye ulaşan belediye hizmet temsilcileri, tespit ettiği sorunları yerinde tespit ederek, ilgili birimlere iletti. Sorunların çözümünü sağladı. Asfaltlamadan, ağaç budamasına, çevre temizliğinden bir takım teknik problemler birebir görüşmeler ışığında çözüme kavuşuyor.

“Ayrıcalığı hissettirmeye devam edeceğiz”

‘Merkezefendi Kapınızda’ projesi Türkiye’de ‘Bireysel İletişim’ noktasında bir ilk olma özelliği taşıdığını kaydeden Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu açıklamasında, “Belediye Temsilcisi’ ekibi gün boyunca Merkezefendi ilçesinde bulunan mahallelerde çalmadık kapı bırakmıyor. Vatandaşların nasıl bir hizmet almak istediklerini ve önümüzdeki yıllara dair beklentilerini öğreniyor. Vatandaşlar, dertlerini ve sıkıntılarını kapısına kadar gelen ‘Belediye Temsilcileri’ aracılığı ile konunun ilgilisine doğrudan aktarma fırsatı buluyor. Alınan talepler, internet üzerinden koordinasyon merkezine iletiliyor.

 Koordinasyon merkezindeki görevli tarafından müdürlüklere bildirilen talepler, sonrasında Merkezefendililere müjde olarak geri dönüyor. İlçemizdeki 272 bin vatandaşımıza fiziksel anlamda ulaşmamız mümkün değildi. Tam da bu alanda ‘Merkezefendi Kapınızda’ projemizi vatandaşlarımıza anlık ulaşabilmek için başlattık. Bu projemiz ile ‘Bireysel İletişim’ de Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. Merkezefendi ilçemizde yaşayan vatandaşlarımız ayrıcalıklıdır. Biz vatandaşlarımıza bu ayrıcalığı hissettirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER