banner249

Şimdi bu köyün suçu ne!

Çeşme ilçesinin Ildırı köyünün tek ilkokulunda ders zili çalmıyor. Birleştirilmiş sınıfta eğitim gören öğrenciler ders yılı ortasında okulları kapatılınca, 17 kilometre uzaklıktaki okula gitmek zorunda kalıyor. ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ dizisiyle ünü artan Çeşme’nin Ildırı köyündeki tek ilkokul, ders yılının ortasında kapatıldı.

Şimdi bu köyün suçu ne!
banner240

Çocukları 17 kilometre uzaklıkta Reisdere köyündeki okula sevk edilen Ildırı köyü sakinleri, kapatılan okullarını geri istiyor. Kapatılan okuldan mezun Seher Timuçin, önce okulun eğitim kalitesinin düşürüldüğünü ve kapatılacak söylentileri üzerine de ders yılı başında velilerin çocuklarını başka okullara göndermeleri sonucu, okul mevcudunun dörde düştüğünü söyledi. 


"ÇOCUKLARIMIZ 17 KİLOMETRE GİDİYOR" 
Okulun kapatılacak duruma getirilmesi için bilinçli olarak zemin hazırlandığını iddia eden Timuçin, "Geçen sene birleştirilmiş sınıf sistemine geçilince velilerimizin büyük bir kısmı çocuklarını Reisdere İlkokulu'na ya da Ilıca’daki okullara göndermek zorunda kaldı. Çocukların okula gitmek için sabah çok erken saatte kalkıp 17 kilometre yol gitmesi çok büyük eziyet oluyor. Biz çocuklarımız için burada yaşadıkları yerde iş imkanları hayali kurarken onlar daha ilkokuldan köylerinden ayrılmış oluyor. Okulu kapatarak çocukların bu köye olan güvenini de bitiyorsunuz. Birleştirilmiş sınıflar olmadan normal eğitim verilen bir okul istiyoruz" dedi. 

"SERVİS GELMEYİNCE İKİ SAATTE BİR DOLMUŞ VAR"
Köy sakinlerinden Kamil Sevgen de, yaşadıkları sıkıntıyı, “Benim çocuğum üç yıldır bu okulda okuyordu. Okul kapanınca çocuğumuz Reisdere İlkokulu’na gitmek zorunda kaldı. İki saatte bir dolmuş var, serviste bir sorun oldu mu çok zorlanıyoruz. Kışın daha da zor olacak yağmurda çamurda. Yazın okulun yerine müze yapılacağı dedikodusu çıkınca eğitimleri yarım kalmasın diye birçok veli başka okullara göndermek zorunda kaldı. Biz okulumuzu geri istiyoruz” diye aktardı. 

"YETKİLİLER BİR AN ÖNCE YANLIŞTAN DÖNSÜN"
Sorunlarını dinleyen CHP Çeşme Belediye Başkan aday adayı Dr. Mehmet Görgün'den yardım isteyen Ildırlılar, yetkililerin harekete geçmesini istedi. lldırı’da 12 İyon kentinden birisinin kurulduğuna dikkat çeken Görgün, “Buradaki ilkokulun kapatıldığını duyunca çok üzüldüm. Ben de benzer bir köy okulundan mezun oldum. Ildırı'da bulunan bu ilkokulun kapatılması yerine bunun iyileştirilmesi gerekir. Küçücük çocukların burada bir bina varken kilometrelerce uzağa gidip gelmeleri kabul edilemez. Yetkililer bir an önce bu yanlıştan dönüp Ildırı’ya dört derslikli okullarını geri vermelidirler” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER