banner249

Sevinç ve gözyaşları

Milli Eğitim Bakanlığı, 37 bin kadro için öğretmen atamasını gerçekleştirdi. Atamaların başlamasıyla salondan çığlıklar yükselirken bazı adaylar ailelerine sarılarak sevinç gözyaşları döktü.

Sevinç ve gözyaşları
banner240

 Öğretmen atamaları bugün MEB Merkez Bina Başöğretmen Salonu'nda çekilen kura ile gerçekleşti. 105 branşa 37 bin kadro için öğretmen ataması gerçekleştirildi ve açıklanan kadrolara 35 bin 563 öğretmen atandı. 


Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın da katıldığı kura çekiminde öğretmen adayları aileleriyle birlikte heyecanla sonuçları bekledi. Bakan Avcı, kura çekimi öncesinde yaptığı konuşmada, şunları söyledi: 

“Bugün 37 bin öğretmenimizin aramıza katılacağı gün. Şimdiden bu arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Sağlık içinde, esenlik içinde huzur içinde nice seneler öğretmen olarak vazife yapmalarını diliyorum. Ailelerine hayırlı olmasını diliyorum. 151 bin müracaat var. Pek çok arkadaşımız maalesef bu dönemde atanamamış olacak. 

Onlar içinde başka imkanları sürekli araştırıyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızla birlikte, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte, sorumlu kuruluşlarla birlikte, alternatif istihdam yöntemleri üzerinde çalışmalarımız sürüyor. 37 bin öğretmen arkadaşımız büyük bir camiaya katılacaklar. Biz büyük bir aileyiz. Gerçekten ulvi bir mesleğe adım atmış olacaklar.” Dedi. 

Salona sığmayan adaylar ise sonuçlarını Milli Eğitim Bakanlığı bahçesine kurulan bilgisayardan görevlilere T.C kimlik numaralarını vererek atama sonuçlarını öğrendiler.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER