banner249

Serinhisar’da doktora şiddet!

Sağlık-Sen Denizli Şubesi Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu, Serinhisar’da 112 acil servisinde görevli doktor Deniz Armağan Deniz’in alkollü bir vatandaş tarafından darp edildiğini belirterek, bu menfur saldırıyı kınadı.

Serinhisar’da doktora şiddet!
banner240

Serinhisar Devlet Hastanesi acil servisinde görev yapan 112 ve acil servis ekibi, alkollü bir şahıs tarafından tartaklandı. Acil serviste görev yapan Dr. Deniz Armağan Deniz’in darp edildiğini söyleyen Sağlık-Sen Denizli Şubesi Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu, “Sağlık çalışanını darp eden şahıs aynı zamanda Acil servisindeki kapı ve pencere camlarını kırdı. Söz konusu hastanede uzun zamandan beri güvenlik zafiyeti olduğunu gerekli birimlere bildirdik. 


Yaşanan bu şiddetten dolayı hukuki süreç başlatılmıştır. Bu hukuki süreç ve takibi sorumlu kişilerin ve bu şiddet olaylarını yapan kendini bilmez şahısların gerekli ceza ve yaptırımları alıncaya kadar takip edilecektir” dedi. 

Uzun zamandan beri şiddet ve sağlık kelimelerinin bir araya gelmesinin, toplum için büyük bir ayıp olduğunu ifade eden Koçoğlu, “Bugün bir kere daha sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için bir an önce Türk ceza kanununda değişiklik yapılması gerektiği,yasalara uygun olarak gerekli mevzuati genelge ve yönetmelikleri bir an önce değişiklik yapılarak yürürlüğe geçirilmesinin ne kadar elzem olduğunu görmekteyiz. 

Hasta memnuniyetinin yüzde 80’lere çıktığı günümüzde maalesef sağlık çalışanlarının gerek özlük haklarındaki yeterli iyileştirmelerin yapılmaması gerekse şiddet olaylarının her geçen gün tırmanması sonucu çalışan memnuniyeti yüzde 20’lerdedir. Bizim Sağlık-Sen olarak amacımız, sağlık hizmetini vereninde alanında memnun olduğu bir sistemdir.

Sağlık Bakanlığı tarafından artık bu konunun ciddiyetle ele alınması günlük kaygılardan uzaklaşarak sorunun üstünü örtücü tedbirler yerine sorunun özüne yönelik önlemlerin bir an önce alınması gerekmektedir. Sağlıkta şiddet olayının tamamen ortadan kalkması gerekmektedir. Yaşanan bu iki üzücü olayda mağdur olan sağlık çalışanı arkadaşlarımıza geçmiş olsun ve acil şifalar diliyoruz. Bu tür şiddet olaylarının gerek kurumsal önlemler olsun gerekse hukuki sürecin takibinde de sağlık çalışanlarının yanında olacağımızı bildiririz.”

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2019, 19:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER