banner249

Şehir değil sanki teksas!

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, yol verme meselesi yüzünden çıkan tartışmanın tatlıya bağlanmasının ardından toplanan grup, içerisinde 4 yolcunun bulunduğu yolcu minibüsünü pompalı tüfek ve silahlarla yaylım ateşine tuttu

Şehir değil sanki teksas!
banner240
. Salı saat 23.30 sıralarında, Yamanlar semti Kubilay Caddesi üzerinde, Ayhan Kaya (26) yönetimindeki 35 M 8380 plakalı Yamanlar-Karşıyaka hattında çalışan dolmuş, Z.T.'nin kullandığı plakası belirlenemeyen bir otomobil ile karşı karşıya geldi. İddiaya göre, Kaya ve Z.T. arasında yol verme yüzünden tartışma çıktı.

 Tartışma büyümeden araya girenlerin olması nedeniyle olay sakinleşti ve iki taraf barıştı. Yoluna devam eden minibüs şoförü Ayhan Kaya, yol verme tartışması yaşadığı aynı yerde 1 saat sonra son seferini yaparken yolcu indirdiği sırada, önünde Z.T. ve yanındaki yaklaşık 20 kişilik grubun ellerinde pompalı tüfek ve silah olduğunu görünce minibüsün kapısını kapatıp hızla uzaklaşmaya çalıştı. 

İddiaya göre, arkadan ateş açılması sonucu mermiler minibüsün arkasına isabet etti. Minibüste bulunan 4 yolcu büyük panik yaşarken sakinliğini korumaya çalışan şoför Ayhan Kaya, yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Yamanlar Polis Merkezi'ne kadar minibüsü sürüp polislerden yardım istedi.

 Durumun bildirilmesi üzerine polis, Ayhan Kaya ve yolcuların güvenliğini sağlarken eli silahlı grubu bulmak için çalışma başlattı. Olay yeri inceleme ekipleri, minibüste yaptığı incelmede, minibüsün arka kısmına ikisi pompalı tüfek mermisi olmak üzere 3 isabet olduğunu tespit etti.

TOPLANIP GERİ GELDİLER
Korku dolu anları anlatan minibüs şoförü Ayhan Kaya, "İlk başta Z.T. ile yol verme meselesi yüzünden tartışma yaşadık. Bana ağır küfürler etti. Ben küfür etme diye uyardım. Ondan sonra otomobilden inen 3 kişi ile bana saldırmaya başladılar. Araya girenler bizi barıştırdı. 

Olay yatıştı. Ben yoluma devam ettim. O evine gitti biliyordum. Ama öyle olmamış. O da çocuklarını da alarak eli silahlı yaklaşık 20 kişi tekrar geldi. İlk olaydan bir saat sonra, minibüste 5 yolcu vardı. Birini indirirken eli silahlıları gördüm ve gaza bastım. Kapıyı kapatırken yolcu bayanlar minibüste yere düştü. İyi ki de düştüler, yoksa sıktıkları mermi kafalarına gelebilirdi. Yola devam edip, minibüsü yakındaki polis merkezinin önüne çektim" dedi.

 Şoför Ayhan Kaya ve 4 yolcu Yamanlara Polis Merkezi'nde ifade verirken polis silahlı saldırıyı yaptığı ileri sürülen Z.T. ve yanındakileri bulmak için çalışma başlattı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER