banner249

Savaş alanını aratmadı

Halkların Demokratik Partisi (HDP)’nin İzmir Urla’da seçim bürolarını açamamasının ardından yaşanan gerginlik diğer siyasi partilere yansıdı.

Savaş alanını aratmadı
banner240

İddialara göre, yaklaşık 60 HDP’li, DSP, CHP ve İP’nin seçim bürolarına taşlı sopalı saldırıda bulundu. Saldırı sonrasındaki görüntüler savaş alanlarını aratmadı. Urla’da yaklaşık 300 araçlık konvoyla gelen HDP temsilcileri ile tekrar ilçede seçim bürolarının açılışını gerçekleştirmek istemiş ancak güvenlik güçleri tarafından olası bir olumsuzluğa karşın tedbir amaçlı partililere ilçede açılışı gerçekleştiremediler. 


Bu sırada iddiaya göre konvoyda bulunan bir grup HDP’li İzmir’e geri dönüş sırasında Güzelbahçe’de güzergahta bulunan DSP, CHP ve İP’nin seçim bürolarına saldırdı. Saat 16.50 sıralarında yaşanan olay sonrasındaki manzara savaş alanlarını aratmadı. 

İşçi Partisi Güzelbahçe İlçe Başkanı Levent Budak saldırı anında seçim bürosunda olduklarını ve kendilerine 60 kişilik bir grubun saldırdığını ifade ederek olay anında yaşadıklarını şöyle anlattı: “Diğer parti binalarına ve hatta askeri araca saldırdılar. 15-20 araç burada durdu. Biri otobüste hatta. 50-60 kişi ellerinde sopalarla inerek kaya parçaları ile parti binamıza saldırdılar. Biz o sırada 8 kişiydik parti binamızda. O kaya parçaları başımızın gözümüzün üzerinden geçti. Partiye de girebilirlerdi. Parti binasını da yakabilirlerdi. Ancak bizler parti binamıza sokmadık. Dışarıdan taş ve sopalarla saldırdılar. Seçim aracımız büyük tahribata uğradı” 

VALİ TOPRAK’TAN GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ 
Yaşanan saldırının ardından İzmir Valisi Mustafa Toprak da olay yerlerine giderek incelemelerde bulundu, parti temsilcilerine geçmiş olsun dileklerini iletti. İP'i ziyarette konuşan Vali Toprak; şunları söyledi: “Her birimiz bu ülkede her bir noktada yaşamaya devam edeceğiz. Adı soyadı ne olursa olsun huzur içinde yaşamaya devam edeceğiz. Bugün bu gibi günler gelip geçecek ama ortak yaşam devam ederken travma oluşturacak ve sıkıntı oluşturacak yeni hastalıkların oluşmasını da engellemeliyiz. Bir yanlışın karşısında bir yanlış daha olursa o zaman Allah korusun curcuna olurdu.” 

SAVAŞ ALANI GİBİ 
İddialara göre saat 16.50 sıralarında yaşanan saldırıdan arta kalan görüntüler savaş alanlarını aratmadı. İP seçim bürosunun tüm camlarının kırıldığı görüntülerde dışarıdan içeriye atılan taşların büyüklükleri dikkat çekerken seçim bürosunun önünde bulunan çitlerin de yaşanan arbede de kırıldığı görüldü. Olayın ardından İşçi Partililer yaşanan saldırıyı kınamak için ilçede ellerinde Türk bayrakları ile yürüyüş yaparak saldırıyı kınadı. 

“HERKES HADDİNİ BİLECEK” 
Yaşanan saldırılara ilişkin açıklama yapan HDP İl Eş Başkanı Cavit Uğurlu, olaylardan dolayı üzgün olduklarını dile getirerek şöyle dedi: “Urla’da yaşadığımız olaydan sonra ilçede DSP, CHP ve İP’in seçim bürolarının bulunduğu güzergahta konvoy dönüşünde ben de hissettim bir hareketlilik olduğunu. Arkadaşlarıma sordum. Arkadaşlarımıza küfür edildi. Hatta aracımızın lastiği parçalandı. Onun üzerine saldırılar yaşanmıştır. Tüm bunlardan dolayı üzüntülüyüz. Asla böyle bir şey yaşanması arzusunda değiliz. Herkesin eşit demokratik bir seçim kampanyası yürütmesinden yanayız. Üzerimizdeki baskıyı kabul etmiyoruz.Orada halka karşı zarar ziyan varsa özür dileriz. İP İl Başkanı aradı, konuştuk. Herkese sükunet, barış adalet temenni ediyoruz.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER