banner249

Sanayi envanteri çıkarılıyor

Aydın Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından Sanayi Sicil Bilgi Sistemine kayıt yaptırmayan işletmelerin en kısa sürede kayıt altına alınması için envanter çalışması başlatıldı.

Sanayi envanteri çıkarılıyor
banner240

Aydın Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından Sanayi Sicil Bilgi Sisteminde kayıtlı sanayi işletmelerinin bilgilerinin güncellenmesi, sanayi işletmesi olduğu halde bugüne kadar Sanayi Sicil Bilgi Sistemine kayıt yaptırmayan işletmelerin en kısa sürede kayıt altına alınması için envanter çalışması başlatıldı. 


Aydın Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mustafa Görgülü, yaptığı açıklamada; “6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereği, sanayi işletmelerinin faaliyete başladıkları tarihten itibaren 2 ay içerisinde Sanayi Sicil Bilgi Sistemine kayıt yaptırarak, ‘Sanayi Sicil Belgesi’ almaları yasal zorunluluk olduğu halde bugüne kadar kayıt yaptırmayan çok sayıda sanayi işletmesi bulunuyor.

Sanayi Sicil Belgesi almayan sanayi işletmelerine idari para cezası uygulanıyor ancak 02 Ağustos 2013 tarih ve 28726 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6495 sayılı Kanun ile Sanayi Sicil Kanunu'na eklenen Geçici Madde 2 gereği, ne zaman faaliyete geçtiğine bakılmaksızın bugüne kadar kayıt yaptırmayan sanayi işletmelerinin 31 Aralık 2014 tarihine kadar başvurmaları halinde idari para cezası uygulanmayacak. Sanayi işletmelerinin bu tarihi fırsatı kaçırmamaları gerekiyor” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER