banner249

Sallı eylemde canından oluyordu!

Muğla'nın Seydikemer ilçesine bağlı dört köyde yaşayan vatandaşlar, Eşen Çayı Allıkavak mevkiinde nehrin her iki yakasında toplanarak köprü yapılması için eylem yaptı.

Sallı eylemde canından oluyordu!
banner240

Eylem sırasında Özcan Dalamanlı, plastik bidonlardan yapılmış sal ile karşıya geçerek yaşadıkları zorluğu göstermek isterken nehire düştü. Seydikemer’de bulunan Eşen Çayı’nın doğusundaki Çobanlar, Çaltıözü, Alaçat ve Kabaağaç köylüleri ile Eşen Çayı’nın batısında bulunan Güneşli ve Girmeler köyü sakinleri, Allıkavak'ta çayın iki yakasında toplanarak köprü istedi. 


Özcan Dalamanlı isimli vatandaş gönüllü olarak plastik bidonlara bağlı olan sal yardımıyla karşıya geçerek çektikleri sıkıntıları basın mensuplarına ve siyasilere göstermek istedi ancak yolu yarıladığı sırada dengesini kaybederek bulanık suya düştü. Yüzme bilen Dalamanlı, kısa sürede karaya çıktı. CHP Seydikemer Belediye Başkan Adayı Erdal Eroğlu ve CHP Seydikemer Belediye Başkan Adayı Alim Karaca da ekibiyle birlikte köylüleri dinledi. Muhtarların yanı sıra çok sayıda muhtar adayının da bulunduğu gösteride konuşan Güneşli Köyü Muhtarı Ali Kavaklıküse, köprü istekleriyle ilgili 9 köyün hem toplu hem de ayrı ayrı dilekçelerle müracaatta bulunduğunu ifade etti. 

Çaltıözü Muhtarı Mustafa Yaman da, 3 yıl önce müracaat ettikleri köprü ile ilgili yol açtırdıklarını ve açılan yolun büzlerinin atıldığını kaydetti. Köprünün çevre köylerin kullanacağı müşterek bir köprü olduğunu kaydeden Çobanlar Köyü Muhtarı Cemal Akça da, şunları söyledi: “Kabaağaç’tan tutun Çobanlar, Çaltıözü ile karşıdaki köylerden Güneşli, Girmeler, Yaka, Bağlıağaç, Düğer gibi köyleri birbirine bağlayan bir köprü olacaktır. Karşıdaki arazi sahipleri yol geçsin diye imza verdi. Resmi yol olmadığı içi bu güne kadar köprü yapılamadı.” 

Eşen Çayı’nın batı yakasında bulunan köylüler ise diğer yakada bulunan arazilerine gidebilmek için 15- 20 kilometre dolaştıklarını ifade ederek, Korubükü-Demirler köylerine yapılan köprünün aslında kendi köylerine yapılmasını talep etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER