banner249

Rektör aldığını geri verecek!

Denizli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, 17 Nisan 2024 itibarıyla verdiği son kararında, eski Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ile yardımcısı Prof. Dr. İlhan Küçükkaplan’ın yasal olmayan bir şekilde kendilerine yazdıkları maaş ödemelerinin toplamı olan 704 bin 478 TL’nin avans faiziyle birlikte tahsiline oy birliğiyle karar verdi. Bu rakamın avans faizi ve mahkeme masraflarıyla birlikte 2 milyon 500 bin TL'ye çıkabileceği belirtildi.

Rektör aldığını geri verecek!
banner240

Hüseyin Bağ’ın, kendisini genel müdür olarak atayarak maaşa bağlaması, ayrıca bir genel müdür yardımcısı ve danışmanını da aynı hukuksuzluk zinciri içerisinde göreve getirerek PAÜ TEKNOKENT’i 800 bin liradan fazla zarara uğrattığı müfettişler tarafından tespit edilmişti. Bunun üzerine PAÜ TEKNOKENT A.Ş yönetimi, Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve Prof. Dr. İlhan Küçükkaplan hakkında suç duyurusunda bulunma kararı almış ve yargılama süreci başlatılmıştı.

Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın, TEKNOKENT A.Ş’deki hukuksuz uygulamaları, ilk kez Şifre Haber tarafından "Kendisini hem amir hem memur yaptı" başlıklı haberi ile ortaya çıkarılmıştı. Şifre Haber’in haberleri, Türkiye gündemine de yansıyınca Sayıştay ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı müfettişleri devreye girmişti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı müfettişlerinin teftişi sonucunda, PAÜ TEKNOKENT’te yasal olmayan şekilde maaşa bağlanan Bağ, Küçükkaplan ve danışman Ali Turhan’ın şirketi 800 bin liradan fazla zarara uğrattıkları belirlendi. Bakanlık müfettişleri, Pamukkale Teknokent Anonim Şirketi yönetiminin hukuksuzluklar sonucunda ortaya çıkan zararların tazminine ilişkin dava süreçlerini başlatması gerektiğini belirtti.

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, DTO Başkanı Uğur Erdoğan, DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu ve DTB Başkanı İbrahim Tefenlili, Prof. Dr. Bağ’ın yönetimine tepki göstererek toplantılara katılmama kararı almışlardı.

Kaynak: Şifre Haber

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER