banner249

Projelerini gözden geçirsin

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun "Basmane’den Kadifekale’ye teleferik yaparak İzmir’i uçuracağım" açıklamasına, "Teknik olarak mümkün değil. O projeyi tekrar gözden geçirsin. Kendisi uçabilir ama İzmirli uçmaz" diye yanıt verdi.

Projelerini gözden geçirsin
banner240

Binali Yıldırım, Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (ESİAD) yerel seçim öncesi yaptığı toplantıya katıldı. Toplantıda Yıldırım'ın yanı sıra AK Parti Konak Belediye Başkan adayı İlknur Denizli ile ESİAD üyeleri yer aldı. 


Toplantıda konuşma yapan Yıldırım'a, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ‘Basmane’den Kadifekale’ye teleferik yaparak İzmir’i uçuracağım’ açıklaması hatırlatılarak, ‘Siz İzmir’i nasıl uçuracaksınız?’ diye soruldu. Yıldırım soruya, “Basmane’den Kadifekale’ye teleferik olmaz. İyi düşünülmemiş bir proje. Basmane’deki direğin yüksekliği 100 metreyi geçer. İnsanları 100 metreye nasıl çıkaracaksınız? Özel düzenek kurulması gerek. Teknik olarak mümkün değil. O projeyi tekrar gözden geçirsin. Kendisi uçabilir ama İzmirli uçmaz” diye yanıt verdi. 

“AKLIN ALMADIĞI AÇIKLAMALAR YAPILIYOR” 
Yıldırım, İzmir’in tek sorununun sorumsuzluk, vizyonsuzluk ve başarısız yöneticiler olduğunu belirterek, “İzmir’in yöneticileri ‘İzmir’in hiçbir sorunu yok’ diyor. İzmir’in sorunu yoksa biz neden uğraşıyoruz? Bu vizyonda bir belediye başkanı olur mu? Böyle bir şey İzmir’e söylenemez. Bundan ağır hakaret kabul edemiyorum. ‘Odunu koysaydık filanca adamı koymazdık’ şeklinde aklın almadığı açıklamalar yapılıyor. Bunun adı şımarıklık. Şehirde yaşayanları dikkate almayan bir bakış açısını esefle karşılıyorum. Kabul edilebilir bir şey değil” diye konuştu. İzmir’e hiçbir şey yapmayarak zarar verildiğini kaydeden ve işe ilk olarak hasar tespitiyle başlayacaklarını bildiren Yıldırım, "İzmir hizmetsizlikten öylesine yorgun ki, biz ne yaparsak yapalım görülecek. 5 yıl içerisinde İzmir’i ayağa kaldıracağız" dedi.

“İZMİR BEŞ YIL DAHA KAYBETMEMELİ” 
Belediyenin 10 yıllık performansından İzmirlilerin memnun olmadığını ifade eden Yıldırım, İzmir'in günübirlik işlerle uğraşan bir şehir olmaması gerektiğini söyleyerek şöyle konuştu: “Geleceği düşünen bir şehir olmalıydı. İzmir’in 30 yıllık, 50 yıllık vizyonu olmalı, bu vizyon etrafında projeler şekillenmeliydi. Kim seçilirse seçilsin kazanan İzmir olsun. Dileğim İzmir’in geçirdiği 10 yıllık sürenin önümüzdeki 5 yılı da aynı şekilde kayıplar içerisinde olmaması.” 

“İZMİR’DE İMAR PLANI YOK” 
Plansız, imarsız yapılaşmanın İzmir’in en büyük sorunu olduğuna dikkat çeken Yıldırım, “Yapı stokunun yüzde 62’si imarsız, kaçak. Alt yapı hizmetleri yok. Şehir marka şehir özelliğini bir türlü kazanamıyor. Bir şehir çocuklarını yetiştirmek için en güzel okullara gönderiyor. Fakat o gençler İzmir’de yaşamak istemiyor. İzmir beyin göçü veriyor. Vasıfsız işçi göçü yaşanıyor. İzmir’in bugün 30 yıl, 20 yıl öncesini özlemle anmak ne anlama geliyor? Şehir ileri gitmiyor geri gidiyor demektir” dedi.

Şehirde toplu ulaşımın zayıflığını, turist sayısının azlığına ve yatırımcıların azlığına dikkati çeken Yıldırım, şöyle devam etti: “Şehir rant üretsin denince ‘rantiyecisiniz’ deniyor. Köy ile şehri birbirinden ayıran özellik de budur. Alt yapıyı ve planlamayı, kentsel dönüşümü en iyi şekilde yaparsanız şehrin borsa değeri artar. Herkes bundan istifade eder. 7/24 canlı bir şehir olması lazım. İzmir’in 10 milyar dolar katma değeri var. İzmir’den küçük Danimarka’nın 210 milyar dolar katma değeri var. Danimarka’nın toprakları İzmir’den daha mı verimli? İzmir’in önünde çok büyük imkanlar var.”

“İZMİR’DE TOPLU TAŞIMA YOK” 
Mevcut başkanın ulaşım konusunun ‘siyasi’ olduğu yönündeki açıklamasının da gerçekle bağdaşmadığını vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti: “Nasıl siyasi olduğunu anlamış değilim. İzmir’de eğer İZBAN’ı ve çevre yolunu yapmasaydık bir yerden bir yere yaya olarak giderdiniz. Ona rağmen bu sıkıntı yaşanıyor. İlk yapacağımız işlerden bir tanesi Halkapınar-Otogar arası 5 kilometre metro. Raylı sistemi, körfez geçişini yapacağız. İzmir’de toplu taşıma yok.” 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER