banner249

PAÜ öğrencileri, miniklerin kalplerini fethetti

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında tüm öğrencilere örnek olacak başarıya imza attı. Öğrenciler, proje kapsamında ilkokul öğrencisi minikleri ziyaret ederek kalplerini fethetti.

PAÜ öğrencileri, miniklerin kalplerini fethetti
banner240

PAÜ Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölümü 2. sınıfta eğitim gören 24 öğrenci, fakültenin öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Ömür Duğan'ın verdiği Liderlik ve Grup Dinamiği dersini Acıpayam'a bağlı Kelekçi Köyü'ndeki Güney İlköğretim Okulu'nda işledi.

Derste, Sosyal Sorumluluk Projesi'nin bir parçası olarak 'grup halinde insanlara faydalı bir etkinlik yapabilmek' hedeflendi. Projede yer alan öğrenciler, proje kapsamında neler yapabileceklerini ele aldı. Ardından söz konusu köy ilkokuluna gidilerek yaşları 7-10 arasında değişen onlarca minik öğrenciye çeşitli etkinlikler düzenlendi. Öğrenciler, çocuklarla gün boyu yakartop, ip atlama, saklambaç, körebe gibi çocukların motor gelişimini olumlu etkileyen birçok oyun oynadı. Proje kapsamında çocuklara, bu tür oyunlar ve aktiviteler yapmalarının kendilerine özgüven kazandıracağı, derslerinde de daha başarılı olunacağı vurgusu yapıldı. Ayrıca spor yaparak ilerleyen yaşlarda ortaya çıkabilecek birçok hastalığın da önüne geçildiği belirtildi. İlkokul öğrencisi minikleri günün sonunda ise bir sürpriz bekliyordu. Sporcu üniversite öğrencileri, aralarında biriktirdikleri paralarla tüm miniklere simit ve meyve suyu ikram etti. Kitap okumanın da önemine dikkat çekmek isteyen sporcu öğrenciler, tüm öğrencilere bir de kitap hediye etti. Günün finalinde ise çocukların kendi aralarında yaptığı yarışmada başarılı olan öğrenciler, madalyayla ödüllendirildi.

Kelekçi Köyü Güney İlkokulu öğrencileri, PAÜ sporcu abileri ve ablaları sayesinde hem spor yapmanın faydalarını öğrendi hem de uzun süre unutamayacakları güzellikte birgün geçirdi. Proje, farklı ilçelerdeki köy okullarında devam edecek. PAÜ Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Duğan, Rekreasyon Bölümü öğrencilerinin çok anlamlı bir projeyi hayata geçirdiğini belirterek, 'Çevremizde , hatta çok yakınımızda, sınırlı imkanlarla eğitimini sürdüren, o kadar çok köy okulu varki. Öğrencilerim, bir nebze olsun onların hayatanı dokunmayı başardı. Hepimizin uzun süre unutamayacağı güzellikte bir gün oldu. Bir simit, bir meyve suyu, bir kitap belki verilenler. Ancak, gözlerindeki o mutluluk, o heyecan,  o umut hepimize yetti. Ders kapsamında bu etkinliği gerçekleştiren tüm öğrencilerimi tekrar tebrik ediyorum. Öğrencilerim, geleceğin sağlıklı nesillerinin yetişmesine vesile oldukları gibi belki de ileride sporun bir alanında dünya şampiyonunun buralardan çıkmasına aracılık eti' dedi.

Sosyal Sorumluluk Projesinde yer alan sporcu üniversite öğrencilerinden Muhammet Kaya da, Liderlik ve Grup Dinamiği Dersi'nin hem kendileri açısından hem de minik öğrenciler açısından çok eğitici olduğuna dikkat çekerek, projede yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER