banner249

Pamukkale Belediyesi dünyaya açılıyor

Pamukkale Belediyesi, kurulalı henüz 4 ay gibi kısa süre olmasına rağmen gerek ülke içi ve gerekse ülke dışı işbirliği için yoğun çaba harcıyor. Bu kapsamda aralarında Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) gibi dünya ölçekli birliklerin de bulunduğu 3 birliğe daha üye oldu.

Pamukkale Belediyesi dünyaya açılıyor
banner240

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in belediyenin Türkiye ve dünyadaki çeşitli belediye birlikleriyle işbirliği yaparak ortak akıl doğrultusunda ilçeye pozitif değer katması yönündeki çabaları, sonuç verdi.Nisan aynıda TDBB, Sağlıklı Kentler Birliği, Ege Belediyeler Birliği, Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği ve Tarih Kentler Birliği üyeliği için yapılan müracaatlar, söz konusu birliklerin yönetim kurulunca sonuçlandırılıyor. 


Daha önce Sağlıklı Kentler Birliği’nce üyeliği kabul edilen Pamukkale Belediyesi’nin, şimdi de TDBB, Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği ve Tarih Kentler Birliği’ne üyeliği onaylandı. Böylece Pamukkale Belediyesi başvuru yaptığı 4 birliğe üye olurken, bir diğer birlik üyeliğinden ise olumlu cevap bekleniyor. Başkan Gürlesin, belediye birlikleri içerisinde yer alınmasının önemine işaret etti.

 Pamukkale Belediyesi’nin her birlikten kendisine fayda sağlayacak bilgi ve tecrübeyi edineceğini ifade eden Başkan Gürlesin, açıklamasını şöyle sürdürdü:‘Belediyemiz bilindiği üzere çok yeni bir belediyedir. Bizden daha tecrübeli olan belediye ve birliklerin tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz. Ortak akılla hareket edip daha güzel bir Pamukkale’yi ortaya çıkaracağız. 

Amaç hizmet etmek, doğruları bulmak ve proje geliştirmekse bu tecrübelerden faydalanmak gerekir. Bu kapsamda Nisan’da bazı birliklere üyelik başvurumuz oldu. Bunlarda Sağlıklı Kentler Birliği üyelik başvurusu kısa süre önce olumlu sonuçlanmıştı. Şimdi de 3 birliğe daha üye olduk. Diğer birlikten de cevap bekliyoruz. 

Pamukkale Belediyesi, 19 tane tarihi kenti barındırmasıyla tarihi kentler birliğinde yer alması gerekirdi. Her tarihi kentin kendine özgü özellikleri var. İnşallah hem birlikten fayda sağlayacağız hem de birliğe değer katacağız. Öte yandan diğer bir önem verdiğimiz konu jeotermaldir. 

Pamukkale gibi bir dünya kültür mirası bizim sınırlarımız içindedir. Sınırlarımız içinde Pamukkale gibi farklı jeotermal kaynaklarımız bulunuyor. Termal sağlık alanında biz neler yapabiliriz sorusunun cevabını jeotermal kaynaklı belediyeler birliğinde arayacak ve ortak akılla bunu uygulayacağız. 

Birliğin içine girersek önce Türkiye’nin ardından da jeotermal kaynağı olan belediyeler hangi ülkede varsa, bunların oluşturduğu birliğe gireceğiz. Buralarda beyin fırtınasıyla ilçemize birşeyler katmak istiyoruz. Diğer birliklerimizle yapacağımız çalışmaların sonucunda hem birlik üyeleri hem de biz olumlu katkı göreceğiz’ dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER