banner249

Özay Gönlüm’ün aramızdan ayrılışının 15.yılı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizlili ünlü halk ozanı Özay Gönlüm’ün ebediyete irtihalinin 15. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Zolan, Türk Halk Müziği’nin değerli sanatkarı Özay Gönlüm’ün eserlerine sahip çıkarak, kıymetli sanat mirasını gelecek nesillere aktarmaya devam edeceklerini söyledi.

Özay Gönlüm’ün aramızdan ayrılışının 15.yılı.
banner240

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizlili ünlü halk ozanı Özay Gönlüm’ün aramızdan ayrılışının 15.yıldönümü vesilesiyle bir mesaj yayınladı. Başkan Zolan, mesajında şunları kaydetti: “ Denizlimizin türkülerine sesi ve sazı ile hayat veren Özay Gönlüm, sadece Denizli için değil tüm Türkiye için unutulmaz bir halk ozanıdır. Özay Gönlüm, Yaren adını verdiği üçlü sazı ile Türk Halk Müziği’nde ayrı bir ekol oluşturmuş, Denizli şivesi eşliğinde seslendirdiği türküler, fıkralar ve taklitlerle Türk halkının beğenisini ve sevgisini kazanmıştır. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak Denizlimizin unutulmaz ozanı Özay Gönlüm’ü, gerek etkinliklerimizle gerekse anma programları düzenleyerek hem onun bizlere emanet bıraktığı türkülerine sahip çıkıyor hem de bu eserleri gelecek nesillerle buluşturuyoruz.” 


Özay Gönlüm’ün sanatçı kimliğinin dışında, Denizli ve Ege yöresinin en önemli simgesi olduğunu ifade eden Başkan Zolan, ”Türk Halk Müziğine sayısız eserler kazandıran ve uluslararası konserlerinde Anadolu türkülerini dünyanın birçok ülkesinde seslendiren Özay Gönlüm, Ege türkülerinin ve Türk Halk Müziği’nin bilinirliğinin artırılmasında ve yurt dışında tanıtımında büyük rol üstlenmiş önemli bir sanat büyüğümüzdür. Özay Gönlüm, aynı zamanda tarihin derinliklerine gömülmüş birçok türkümüze yeniden can vermiş ve bu türkülerimizi canlandırdığı unutulmaz tiplemelerle hafızalarımıza kazımıştır. Ünlü Türk Halk Müziği üstadı ve hem Denizlimizin hem ülkemizin unutulmaz sanat değeri Özay Gönlüm’ü, aramızdan ayrılışının 15. yıldönümünde rahmet ve saygı ile anıyoruz” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER