banner249

Orhan Çelik son yolculuğuna uğurlandı

muğla köyceğiz'de yangın söndürme helikopterinin düşmesi sonucu hayatını kaybeden orman muhafaza memuru orhan Çelik son yolculuğuna uğurlandı.

Orhan Çelik son yolculuğuna uğurlandı
banner240
İzmir Adli Tıp Kurumu;nda kimlik tespiti için yapılan işlemlerin ardından Orhan Çelik;in cenazesi ailesine teslim edildi. Çelik için İzmir Orman Bölge Müdürlüğü helikopter pistinde düzenlenen törene, ailesi ve yakınlarının yanı sıra İzmir Valisi Cahit Kıraç, Muğla Valisi Fatih Şahin, Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu ile mesai arkadaşları katıldı.

İzmir Valisi Kıraç, törende yaptığı konuşmada, İzmir ve Ege Bölgesi;nde özellikle yaz aylarında en büyük sıkıntının orman yangınları olduğunu, bu yıl 77 yangında 200 hektar ormanlık alanın yandığını belirtti.

Orman yangınlarının bazen doğal neden ve ihmaller, bazen de kundaklama nedeniyle çıktığına işaret eden Kıraç, şunları söyledi, ;;Bizim asli işimiz, Türk vatandaşları olarak, vatan saydığımız bu toprakları dağıyla taşıyla ovasıyla suyuyla tüm unsurlarıyla korumaktır. Yangınları, sadece ağaçların yandığı şekliyle algılamıyoruz, Allah;ın yarattığı tüm varlıklar o yangınlar içinde yok olmaktadır. Bunu yapanlar veya vesile olanların öte dünyada bunun hesabını nasıl vereceklerini de dikkatlerinize sunmak istiyorum. Orhan Çelik bu vatan için canını feda etti.;;

İzmir Müftüsü Hamdi Gevher tarafından dua okunan törende, Orhan Çelik;in babası Aydın, annesi Emine, kardeşi Yunus Çelik ve kız kardeşi Hilal Aksoy taziyeleri kabul etti. Tören sonrası Orhan Çelik;in Türk bayrağına sarılı naaşı, cenaze aracına konarak, defnedileceği Manisa;ya götürüldü.

Muğla;nın Köyceğiz ilçesi Eğridere mevkisinde çıkan orman yangınına müdahale eden bir söndürme helikopteri 9 Ağustos;ta düşmüş, kazada helikopterde bulunan Türk pilot Atıf Ateşok, orman muhafaza memuru Orhan Çelik ile Rus pilotlar Aleksandir Gavrilov, Nikolay Atepalikhin ve Rus personel Sergey Khorokhorin yaşamını yitirmişti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER