banner249

Okul servislerinde rezalet zam!

Servisçiler Odası’nın öğrenci servis ücretlerine yaptığı yüzde 70’lik zam velileri isyan ettirdi.

Okul servislerinde rezalet zam!
banner240
Birçok veli servisçilerin fırsatçılık yaptığını belirterek, yetkililerin bu konuya el atmasını istedi. Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla servis ücretlerine gelen yüzde 70’lik zam velilerin tepkisini çekti. Denizli Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Ahmet Umul, velilerin servis ücretlerine zam yapıldığı yönündeki eleştiriler için, “Ücretlerde zam değil, düzenleme yaptık” sözleriyle savundu. 

Her yıl servis ücretlerine yüzde 8’lik zam yapıldığını ancak bu yıl bunu da yapmadıklarını savunan Umul, “Geçen yıl bir öğrenciyi 140 liraya taşıyorduk. Yine öğle yapıyoruz. Ancak kısa mesafeler ile ilgili olarak düzenleme yaptık. Koltuk sayısından fazla öğrenci taşınması konusunda kısıtlama getirdik. Aynı zamanda, biz bu kararı alırken okullarda tam gün eğitime geçileceğini düşünerek aldık. 

Bu da servislerin sefer sayısını düşüreceği için esnafın zarar etmemesi de gerekiyor. Yine de üyelerimizle-veliler anlaşabilir. Bizim belirlediğimiz tavan ücretten aşağıya öğrenci taşınmasına yönelik bir yaptırımımız yok. Ancak belirlenen tavan fiyatın üzerinde bir ücret talep edilirse o zaman müdahale edebiliyoruz. Ve kesinlikle fazla yolcu alınmayacak, her koltukta emniyet kemeri mutlaka olacak. Bu yıl kesinlikle kaliteden ödün vermeyeceğiz” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER