banner249

O mahkemeler kaldırılıyor!

Başbakan Erdoğan İran ziyareti öncesi açıklama yaptı. Erdoğan, özel yetkili mahkemeleri kaldırmayı hedeflediklerini söyledi.

O mahkemeler kaldırılıyor!
banner240

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları... 

2013 yılında ikili ticaret hacmimiz 13,5 milyar dolara ulaştı. Bu rakam önceki yıla oranla düşüş ifade ediyor. Ancak 30 milyar dolar seviyesini yakalamayı umuyoruz.
İran'ın nükleer programı için yeni bir dönem başladı. Sürecin İran üzerindeki yaptırımların kaldırılmasını sağlayacak nihai bir anlaşmayla sonuçlanmasını bekliyoruz. Bölgemizde son dönemde meydana gelen olaylarla ilgili görüş alış verişinde bulunacağım. Yaptırımları kaldıracak bir anlaşma temenni ediyoruz.
İran ve Türkiye bölgede söz sahibi iki ülkedir. 

İKİNCİ CENEVRE KONFERANSI
55 bin fotoğraf karesini bütün Dünya görmüş vaziyette. Şu ande Cenevre 2 hala devam ediyor. Nasıl bir netice çıkar kestirmek kolay değil. Özellikle Rusya ve İran'ın tavrı önem arz ediyor. Bu ziyaretimizde bunları görüşeceğiz. Suriye'dekği gelişmeleri Güvenlik Konseyi'ne taşıyoruz. Bütün bu attığımız adımlar hep vetoyla karşılık buldu. 

ŞİŞLİ BELEDİYESİ'NE SALDIRI MANİDAR
Devlet yönetmek farklı bir şey. Son seçimlerde bizm 200'e yakın sadece İstanbul'da taşlarla molotof kokteylleriyle. Sabrımızın neticesini başarılı bir seçim sonucuyla aldık. Esenyurt'ta meydana gelen olay içeriği itibariyle şudur deme konumunda değilim ama Emniye Teşkilatımız süratle müdahele etmiş neticesinde 9 kişi gözaltına alındı. 

Şu anda mahkeme sevkleri ile ilgili çalışmalar sürüyor. Tabi neticesi ne olur bilemem. Ölen kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. Seçim arefesinde böyle bir tablonun ortaya çıkması üzücü. Van Büyükşehir Belediye Başkan adayımızın evine 2 kez ses bombası atıldı. Bunlar caydırmaya yönelik seçim öncesi korku atmosferi oluşturmaya yönelik adımlar. Tabi yılmak söz konusu değil. 

Şişli Belediyesine yapılan saldırı da manidardır. Bu bir senaryo mudur yoksa gerçekten bir karşı adım mıdır? Silahın oraya bırakılması anlamlıdır ve taranması anlamlıdır. Bununla ilgili emniyet teşkilatımız yoğun bir şekilde takibini sürdürmektedir" dedi. 

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI 
Ben konuyla ilgili açıklama yapsam MB'ye müdahale etti diyecekler. Ben faizlerin arttırılmasına karşıyım. Ama müdahale yetkim yok. Sorumluluğu da onlara aittir. Yarın orada doğacak herşeyin hesabını vereceklerdir. Temenni ederim alacakları karar isabetli olur. Merkez Bankası bağımsız bir kuruluştur. Ama ben her zaman olduğu gibi bugün de faizlerin artırılmasına karşıyım. 

ÖZEL YETKİLİ MAHKEMELERİ KALDIRMAYI HEDEFLİYORUZ 
Özel Yetkili Mahkemelir kaldırmayı kesinlikle hedefliyoruz. 133 Ağır Ceza Mahkemesi var, 8 tane de Özel Yetkili Mahkeme var. 133 Ağır Ceza Mahkemesi'yle bu süreci sürdüreceğiz.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER