banner249

Muhalefetin diline fena düştü!

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, önceki gün düzenlediği basın toplantısı ile projelerini açıklayıp olmayan barajdan Didim’e içme suyu vaadinde bulunan Aydın Belediye Başkanı ve CHP’nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu’nu ciddiyetsizlikle suçladı.

Muhalefetin diline fena düştü!
banner240

“Bir yıldır dersimi çalışıyorum” diyen Başkan Çerçioğlu’nun halkı kandırmamasını isteyen Milletvekili Mehmet Erdem, “Kıymetli bir Belediye Başkan adayı projelerini açıklamış ve demiş ki ‘Bir yıldır dersimize çok iyi çalışıyoruz’


Aynı Başkan Adayı sözlerine Aydın İli genelinde içme suyu ihtiyacını karşılayacak projelerden bahsederek diyor ki; Didim-Akük bölgesinin su ihtiyacını karşılayacak Beşparmak Barajı yapıldı, şimdi isale hatlarını yapağız…’ Gerçekten de dersinize çok iyi çalışmışsınız!!! Olmayan Beşparmak Barajı’nın isale hatlarını yapacaksınız. Bir yıldır sürdürdüğünüzü ifade ettiğiniz çalışmalarınızın ciddiyetini Aydın Kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz” dedi. 

Özlem Çerçioğlu’nun bahsettiği baraj ve içme suyu isale hatlarının tamamının DSİ tarafından projelendirilip tamamlanan ya da devam eden projeler olduğunu ifade eden Erdem, “Nazilli ve çevresinin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak olan Karacasu Barajı ve isale hatlarından, Söke ve çevresi içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak olan Sarıçay Barajı ve isale hatlarından, söz ediyorsunuz. 

Bahsettiğiniz barajların hepsi DSİ tarafından projelendirilip tamamlanmış veya tamamlanacak olan projelerdir. Dikkat edin Sayın Aday, Aydın Merkez ve çevresinin 50 yıllık su ihtiyacının karşılayacak olan İkizdere Barajı ve isale hatlarından hiç söz etmiyor. Yaklaşık 300 Milyon TL’ye mal olan İkizdere Barajı ve isale hatları tamamlandı, arıtma tesisleri bitmek üzere. Sayın Başkan ne İkizdere Barajı, ne isale hatlarının açılış törenlerine teşrif bile etmediler. 

AK Parti Dönemi’nde Çine Adnan Menderes Barajı, Karacasu Dandalaz Barajı ve İkizdere Barajı tamamlandı ve açılışı yapıldı. Söke Sarıçay Barajı’nın ise proje ihalesi yapıldı ve inşallah 2014 yılında yapım ihalesine de çıkılacak. Didim-Akbük bölgesinin su ihtiyacını karşılayacak Beşparmak Barajı’nın etütleri DSİ tarafından yapılıyor, inşallah yakında o da yapılacak. Bu projeler AK Parti Milletvekilleri olarak 2002’den bu yana takip ettiğimiz projelerdir. Dikkat ederseniz, ASKİ kurulması, isale hatları, yerleşim birimlerine su temini gibi proje diye ortaya konan tüm bu unsurlar Büyükşehir Belediyeleri Kanunu gereği Büyükşehir Belediyesi’nin görevleridir. Elbette Aydın Büyükşehir Belediyesi bu görevleri yerine getirecektir” ifadelerine yer verdi. 

“Aydın Belediyesi İkizdere Barajı’nı ve isale hatlarını yapamadığı için yapım işini protokolle DSİ’ye devretmiştir” diyen Erdem, “Sayın Başkan; Madem Baraj yapmaya bu kadar meraklıydınız İkizdere Barajını neden yapmadınız? Bırakınız barajı isale hatlarının yapımını bile neden DSİ’ye devrettiniz?” sorularını sordu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER