banner249

Bayrağa tahammülü olamayan siyaset yapamaz!

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) Diyarbakır’daki gençlik kongresinde Türk Bayrağı’nın indirilmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek, "Bayrağa tahammül edemeyenlerin demokratik siyaset yapması da mümkün değildir’’ dedi.

Bayrağa tahammülü olamayan siyaset yapamaz!
banner240

İçişleri Bakanı Muammer Güler, sabah erken saatlerde Denizli’nin Çal ilçesine geldi. İlk kaymakamlık yaptığı yer olan Denizli’nin Çal ilçesine giden Muammer Güler’e, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Bilal Uçar, Nurcan Dalbudak, Mehmet Yüksel,Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan eşlik etti. Çal Kaymakamlığını ziyaret eden İçişleri Bakanı Muammer Güler’e, Çallı vatandaşlar ilgi gösterdi. 


40 yıl önce kaymakamlık yaptığı yer olan Çal’da yoğun ilgi altında ilerleyen Güler, daha sonra kaymakamlığa giderek incelemelerde bulundu. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Muammer Güler, BDP’nin Diyarbakır’da gerçekleştirdiği gençlik kongresinde Türk Bayrağı’nın indirilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.Bu olayın tasvip edilemeyeceğini belirten Muammer Güler, şöyle konuştu: "Milletin bayrağına tahammül edemeyen insanların demokratik siyaset yapmaları mümkün değildir. BDP, TBMM’de temsil edilen bir partidir. Anayasaya bağlılık yeminleri var. Gençlik Kongresi’nde meydana gelen olayla ilgili gerekli işlemleri kendilerinin yapması lazım.’’ 

'BİRLİKTE HAYIR AYRILIKTA AZAP VARDIR'
Türkiye’nin birlikte yaşama iradesini sürdürmesi gerektiğini kaydeden Güler, sözlerini şöyle sürdürdü: "Birlikte hayır vardır. Ayrılıkta azap vardır. Bu böyle bilinmelidir. Türkiye’nin gücü bütün farklılıklarını zenginliğe dönüştürerek bir arada yüzyıllardır beraber yaşamasından geliyor. Hangi eksiklik varsa bunun demokratik alanda meşru zeminde konuşulması gerekir. Siyasi partilerin faaliyetleri olarak gerek anayasada gerek siyasi partiler kanununda kuralları var. Buna herkesin uyması gerekir.Son demokratikleşme çabasında birçok yenilik de var. Tasvip edilmeyen bir harekettir. Polisimiz gerekeni yaptı, 8 kişi gözaltına alındı.’’ 

TARAF GAZETESİ'NDEKİ GİBİ BELGESİ OLAN İLGİLİ KURUMLARA VERSİN 
Taraf gazetesindeki ortaya çıkan belgeler ile ilgili fazla konuşmak istemediğini kaydeden Güler, şunları söyledi: "Elinde belgesi olan gerekli kurumlara versin.İlgili kurumlar gerekeni yapar. Ben bunların iyi niyetli çabalar olduğuna inanmıyorum’’ İçişleri Bakanı Muammer Güler daha sonra ismini taşıyan caddenin açılışını yaptı vatandaşlarla sohbet etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER