banner249

Meslekte rekabet dönemi başlayacak

Berberler ve Kuaförler Odası Başkan adayı Yakup Güleç, 7 Ocak Salı günü gerçekleştirilecek olan seçimler öncesi Yüz Haber Com’u ziyaret etti.

Meslekte rekabet dönemi başlayacak
banner240

Denizli Berberler ve Kuaförler Odası’nın başkanlık yarışı önümüzdeki günlerde yapılacak seçim ile sona erecek. Halen başkanlık görevini sürdüren İdris Ağılönü ile rakibi Yakup Güleç arasındaki yarış oda üyelerinin kullanacağı oylarla sonuçlanacak. 


Başkan adayları arasında süren bu yarış son günlerde daha da hız kazanırken, Başkan adayı Yakup Güleç Yüz Haber Com’u ziyaret ederek, imtiyaz sahibi Erol Uçkan ile görüştü. Uçkan’a projeleri hakkında bilgi veren Güleç, en önemli projesini Mega Proje olarak adlandırdı. 

“Mega Projemiz kapsamında Berberler ve Kuaförler Odası’na ait iki adet düğün salonu ile anlaşma yapacağız” diyen Yakup Güleç, açıklamasında şu sözlere yer verdi; “Bu düğün salonlarımız ile şu an sözlü olarak bir anlaşma gerçekleştirdik. Başkanlığa getirildiğimiz takdirde bu anlaşmayı yazılı olarak yapacağız. Bizim bu projedeki amacımız ise oldukça açık. 

Oda üyesi meslektaşlarımıza mesleki eğitim, konferans ve seminerler düzenlemek aynı zamanda meslektaşlarımız arasında yarışmalar düzenlemek. Bu tür etkinlikleri kendimize ait bir yerde yapmak maddi olarak kazanım sağlamamıza imkan verecektir. Ayrıca bu salonlarımızda meslektaşlarımız düğünlerini piyasanın çok altında uygun fiyatlarla yapabilecekler. 

Tabii bu salonlarımızdan aynı zamanda Denizli halkı da faydalanabilecek. Uygun fiyata kiraya vereceğimiz salonlarımızdan elde ettiğimiz gelirlerle meslektaşlarımıza yönelik düzenleyeceğimiz eğitimleri de artıracağız. Böylelikle meslektaşlarımız arasında parasal değil mesleki bir rekabeti de başlatmış olacağız. Şu an oda üyelerimiz mesleki alanda eğitim alabilmek için ya para ödüyor ya da boya gibi malzemeler vermek zorunda kalıyorlar. 

Her iki açıdan da maddi olarak giderleri bulunuyor. Eğer maddi kayıplarını en aza indirir, mesleki eğitimlere de ağırlık verirsek inanıyorum ki kendilerine verilen liste fiyatlarının altında çalışan kuaför yada berber kalmayacaktır” dedi. 

Kuaför ve berberlerin evlerine ekmek götürebilmek amacıyla liste fiyatlarının altında çalışmalarının hoş bir görüntü oluşturmadığını, bu şekilde meslektaşlarının hak ettiklerini alamadıklarını ifade eden Yakup Güleç, mesleki eğitimi artırmak demek mesleki rekabeti de artırmak demektir. 

Böylelikle meslektaşlarımız hak ettiği parayı kazanabilecektir. Bizim amacımızda oda üyelerimizin hakları olanı kazanmalarıdır” sözlerini kaydetti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER