banner249

Mesir Macunu’ndaki 41 çeşit baharat sergiye çıktı

orman ve su işleri bakanlığı 4. bölge müdürü rahmi bayrak, mesir macunu'nun yapımında kullanılan bitkilerin tanıtımı amacıyla, bitki örneklerinin yer aldığı mesir bitkileri tanıtım panosu'nun yapılarak mesir tabiat parkında vatandaşların hizmetine sunulduğunu söyledi.

Mesir Macunu’ndaki 41 çeşit baharat sergiye çıktı
banner240
Bayrak, Manisa;nın marka değerlerinden biri olan ve kentin simgesi haline gelen Mesir Macunu;nun yapımında kullanılan bitkilerin tamamının ilde yetiştirilmesi amacıyla çalışma başlattıklarını söyledi. Manisa Tabiat Parkı;nın 2009 yılında Orman ve Su İşleri Bakanlığı talimatıyla Uncubozköy mevkinde yapıldığını hatırlatan Bayrak, parkın Manisa halkı için bir dinlenme ve soluklanma merkezi haline geldiğini söyledi.

Parkın, Manisa;nın Osmanlı;dan bu yana yaklaşık 500 yıldır süre gelen Mesir;in adını taşıdığını vurgulayan Bayrak, Tabiat Parkı;na adını veren Mesir Macunu;nun yapıldığı bitkilerin tanıtıldığını pano hazırladıklarını söyledi.

Bayrak, ;;Mesir Macunu içerisinde yer alan 41 çeşit baharatın yapıldığı bitkilerin tohumlarını toplayarak, kavanozları koyup Mesir Tabiat Parkı girişinde yer alan panoda sergiliyoruz;; dedi.

Mesir Macunu;nu yapımında kullanılan 41 çeşit baharatın yapıldığı bitki ve tohumlardan 17 adedinin tropik kaynaklı olduğunu ve Güney Asya;dan getirildiğini hatırlatan Rahmi Bayrak, şöyle konuştu, ;;Mesir Macunu yapımında kullanılan 41 çeşit baharatın isim listesini Manisa;yı ve Mesir;i Tanıtma ve Turizm Derneği;nden aldık. Bu liste üzerinde yer alan baharatlar hakkında akademisyenler ile özellikle Ege Tarımsal Araştırmalar Müdürlüğü ile temasa geçerek bu bitkilerin yetiştiği yerlerin tespitini yaptık. Yurt dışından temin edilen 17 adet bitki, genellikle tropik kaynaklı olup ekvator üzerinden gelmektedir. Bu bitkilerden bazıları ülkemizde sera ortamında yetiştirilecek durumdadır. Diğer geriye kalan 24 adet bitki türü ise ülkemizde mevcut olan türlerdendir.;;

Manisa;yı ve Mesir;i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ise kurumlararası işbirliğinin Manisa;nın marka değerlerinin tanıtılması açısından büyük önem taşıdığını ve örnek olması gerektiğini söyledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER