banner249

ADÜ 5 yeni fakülte için YÖK;e başvurdu

adnan menderes Üniversitesi, 5 yeni fakülteyi bünyesine katmak için yükseköğretim kurulu'na (yÖk) başvuru yaptı.

ADÜ 5 yeni fakülte için YÖK;e başvurdu
banner240
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, 15 fakülte ile öğretim hizmeti sunduklarını belirterek 5 yeni fakülte için Yükseköğretim Kurulu;na (YÖK) başvuru yaptıklarını söyledi.

Başvuru yaptıkları 5 fakültenin YÖK tarafından kabul edilmesi durumunda üniversitenin daha da güçleneceğini belirten Birincioğlu, şunları kaydetti, ;;Güzel sanatlar, denizcilik, hukuk, teknoloji, mimarlık ve tasarım fakültelerinin kurulması için YÖK;e başvuru yaptık. Bunlardan üçünün binaları hazır durumda. Güzel Sanatlar Fakültesi, Kültür Bakanlığı;nın bize tahsis ettiği binada kurulacak. Denizcilik Fakültesi, Kuşadası;nda Global Holding;in desteği ile kurulacak. Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Söke ilçesinde, ticaret odası, sanayi odası ve ticaret borsası tarafından finanse edilerek kurulacak. Bunların kaçının YÖK tarafından kabul göreceğini bilmiyoruz ama takipte olacağız;;

Yaklaşık 30 bin öğrencinin ADÜ;de eğitim gördüğünü, 3 bine yakın akademik ve idari personelin üniversitede görev yaptığına belirten Birincioğlu, hedeflerinin 50 bin öğrenci olduğunu söyledi. Üniversitenin nüfus ve bütçe itibariyle Aydın;ın en büyük kuruluşu olduğunu ifade eden Birincioğlu,;;Üniversite geliştikçe Aydın;ın ekonomik hayatı ve dinamiği daha fazla artacak. Önümüzdeki 10 yıllık dönemde üniversite nüfusunun 50 binleri aşmasını bekliyoruz;; dedi.

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İLK KEZ ÖĞRENCİ ALDI
Mühendislik fakültesinin ilk kez 2012-2013 öğretim yılında öğrenci aldığını belirten Birincioğlu, ;;Makine ve gıda mühendisliği bölümlerinde ilk öğrencilerimizi aldık. İnşaat mühendisliği bölümüne, Söke ilçemizde bulunan işletme fakültesi ve bazı meslek yüksek okulları bölümlerine ise ekim ayında ek kontenjanla öğrenci alacağız;; dedi.
Birincioğlu, önümüzdeki yıl, diş hekimliği, iletişim ve iktisat fakültesine öğrenci almayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER