banner249

Memur-Sen’den divan toplantısı

memur-sen denizli il temsilciliği, il divan toplantısını gerçekleştirdi.

Memur-Sen’den divan toplantısı
banner240
Çağlayan Catringde gerçekleşen Memur-Sen İl Divan toplantısına Sağlık-Sen Denizli Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Kemal Çırak, Memur-Sen Basın Yayın Genel Sekreteri Halit Ortaköy, Sağlık-Sen Mevzuat ve toplu sözleşme sekreteri Mustafa Kulluk, Diyanet-Sen Genel Mali Sekreteri Mehmet Ali Omurca, BEM-Birsen Genel Teşkilat Sekreteri Medine Sevinç, Kültür-Memur-Sen Teşkilatlandırma Sekreteri Fahri Ekinci ve Memur-Sen İlçe temsilcileri ile Eski Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Baysal katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Denizli Memur-Sen İl Temsilcisi Kemal Çırak, Memur-Sen;in sendikacılık anlayışında sivil toplum algısında statükocu, yasakçı ve kendi kalıplarında boğulmaya zorlanan insan profiline asla yer olmadığını söyledi.

Memur-Sen;in merkezinde insan, hedefinde insanlığa hizmetin yer aldığı büyük bir medeniyetin ışığını kendisine rehber edindiğine işaret eden Çırak, "Bu doğrultuda sendikacılık yapmaya gayret eden makul ve makbul insanların oluşturduğu bir aileyiz. ;Biz güçlü bir aileyiz; sloganını kullanmamızı ve bu sloganın hakkını vermemizi sağlayan temel unsursa, hiç şüphesiz medeniyetimiz, köklerimizi oluşturan inancımızdır. Bu inanç ve iman, Memur-Sen;in bugünkü başarısını ortaya çıkaran yol haritasının da hammaddesidir. Kökü ezele dayanan dalları ebede uzanan kutsal davanın erleri olmadan, göl kenarında nehirler düşlemeden, her eylemle yeniden dirilmeden, doğrunun, haklının, mazlumun, mağdurun yanında yer almadan, zalimin haksızın karşısında durmadan, bir binanın tuğlaları gibi kenetlenmeden gerçek anlamda sendikacılık yaptığımızı söyleyemeyiz. Çünkü sendikacılık hareketimiz kuru bir dava, boş bir kavga yeri üyelerine maddi çıkar makam, mevki sağlamak amacıyla kurulan basit bir kurum da değildir. Mücadelemiz soylu ve erdemli bir mücadeledir. Sendikamız hak arama ve haksızlıklarla mücadele etme kurumudur. Sadece üye sayımızı artırmakla, sadece toplu sözleşme hakkını elde etmekle bu görevi hakkıyla ifa etmiş sayılamayız" dedi.

İl Temsilciliğine bağlı diğer iş kolu başkanları da söz alarak şubelerinin 15 Mayıs hedefleri doğrultusunda yapacakları çalışmaları anlattı. Denizli Memur-Sen, İl Başkanlığı yapmış eski başkanlarına, Denizli Memur-Sen İl Temsilcisi Kemal Çırak tarafından birer plaket verildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER