banner249

Meclis üyelerine toplantı şoku

30 Mart Yerel seçimleri ile birlikte büyükşehir olan Aydın’da Büyükşehir Belediyesi’nin ilk meclis toplantısında muhalefet partilerine ait meclis üyeleri adeta toplantı şoku yaşadı.

Meclis üyelerine toplantı şoku
banner240

İlk toplantılarına katılmak üzere Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın 7. Katında bulunan Meclis Salonu’na gelen belediye başkanları ve meclis üyeleri toplantının yapılıp çoğunluk sağlanamadığı için ertelendiğini öğrenince Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu “Art niyetli” olmakla suçladılar. Meclis salonu önünde açıklama yapmak isteyen MHP’li meclis üyeleri ve AK Partili meclis üyeleri ile güvenlik güçleri arasında sert tartışmalar yaşandı. Meclis üyelerinin güvenlik görevlilerine sert çıkışması üzerine Meclis üyelerini ve partilerin il başkanlarını susturamayan güvenlik görevlileri bu defa basın mensuplarını belediye binasından dışarı attı. 


Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı için sabahtan beri hazır beklediklerini ve dün akşamdan beri Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu başta olmak üzere Aydın Belediyesi’nden hiçbir yetkilinin toplantının saat kaçta yapılacağı yönünde kendilerine bilgi vermediğini belirten MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu art niyetli davranmakla suçladı. Saat 15:05 sularında Meclis Salonu’na geldiklerini ve kapıları kapalı bulduklarını kaydeden Köse, kendilerine toplantının 15:00’de başlayıp 15:05’te bittiğinin belirtildiğini ve bunun da kesinlikle inandırıcı gelmediğini belirterek yaşananların çok garip olduğunu söyledi. Açıklaması sırasında Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu eleştiren Fevzi Köse’ye Belediye Güvenlik Amiri müdahale etmek isteyince partililerle özel güvenlik arasında ciddi tartışmalar yaşandı. Zaman zaman tansiyonun arttığı belediyenin 7. katında MHP’liler kararlı davranması üzerine güvenlik güçleri İl Başkanı Fevzi Köse’nin açıklama yapmasına müsaade etmek zorunda kaldı.  

BASIN MENSUPLARI BELEDİYEDEN ATILDI
MHP’lilerin kararlılığı karşısında basın açıklamasını müsaade etmek zorunda kalan Aydın Belediyesi’nin güvenlik görevlileri AK Parti İl Başkanı Sadık Atay açıklama yaparken, Sadık Atay’a hitaben “Yeterli açıklamayı yaptınız” diyerek Atay’ın sözünü kesip basın mensuplarını zor kullanarak belediye binasından dışarı attılar. Yaşananlar karşısında herkes şaşkına dönerken, basının binadan çıkarılması üzerine Belediye Binasını terk etmek zorunda kalan AK Parti İl ve İlçe Başkanı başta olmak üzere meclis üyeleri Belediye Binası’nın dışında açıklamalarına devam ettiler.

“ARALARINDAN SEÇTİKLERİ ELÇİLER DE GÖRÜŞEMEDİ” 
Yaşanan gerginlik üzerine MHP ve AK Partili meclis üyeleri, Belediye Meclis toplantısının yapılması için tutanak tutup imza attılar. Çoğunluğun sağlanamadığı gerekçesi ile ertelenen Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerinin çoğunluğunun olmasına rağmen toplantının yapılmamasının amacının farklı olduğunu iddia eden AK Parti İl Başkanı Sadık Atay, “Burnumuza kötü kokular geldi” diyerek toplantının Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun farklı hesapları nedeniyle yapılmadığını iddia etti. Biri AK Parti’den diğeri MHP’den Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi iki kişiyi elçi seçip odasında olduğunu belirttikleri Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüşmesini talep ettiklerini söyleyen Sadık Atay, elçilerin de görüşme talebinin kabul edilmediğini söyledi. Oldukça gergin anların yaşandığı Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde her zaman olduğu gibi, meclis üyeleri ile tartışan güvenlik güçleri öfkelerini basından çıkarıp basın mensuplarını belediye binasından dışarı attılar. 

Aydın Belediyesi resmi internet sayfasından yaptığı açıklamada ise 14 Nisan 2014 günü saat 15.15’te Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kendiliğinden toplandığı belirtilerek “Toplantı yeter sayısı sağlanamadığından, oturum açılamamış ve 5393 Sayılı Kanunun 22. Maddesi ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 10. Maddesi gereği gündemde bulunan konuların görüşülerek karara bağlanmak üzere 16 Nisan 2014 Çarşamba günü 14.00'de toplanması için oturum Meclis Başkanı tarafından kapatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER