banner249

Meclis başkana ‘Hayır’ dedi

Çivril Belediye Meclisi, Ekim ayı dördüncü toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven’in Çivril Kent A.Ş’ye atamak istediği müdürü Ak Parti, CHP ve MHP meclis üyeleri veto etti.

Meclis başkana ‘Hayır’ dedi
banner240

Ek gündem maddeleri ve 2014 2019 Stratejik planın görüşüldüğü toplantıda Yamanlar, Kıralan ve Akçaköy mahallerinde arsa satışı ile kilit parke ve mıcır tesisi kurulması ile Çivril Belediyesine ait Gümüşsu ve Irgıllı petrol istasyonları ile Kum Ocağının Çivril Kent A.Ş ‘ye devri de görüşüldü. Irgıllı ve Gümüşsu mahallelerinde bulunan petrol istasyonlarının yıllık 5 bin, belediyeye ait kum ocağının da yıllık 150 bin TL bedelle kiralanması CHP, MHP ve AK Partili üyelerinden bazılarının ret oyu ile reddedildi. 


CHP’li üyeler Kıralan mahallesinde belediyeye ait işyerlerinin satışının yeniden görüşülmesini isterlerken Ak Partili üyelerde Yamanlar mahallesinde bulunan arsaların konumu dolayısıyla önemine değinerek satışının İmar Plan komisyonunda yeniden görüşülmesini istediler. 

Satış kararlarının gelecek toplantıya bırakıldığı Ekim ayının son toplantısının en önemli gündem maddesi olan Irgıllı ve Gümüşsü mahallelerindeki petrol istasyonları ile Belediyeye ait kum ocağının Çivril Kent A.Ş ye devri oy birliği ile reddedilirken Kent A.Ş bünyesinde mıcır tesisi ve Kilit parke tesisi kurulması kabul edildi. Yapılan oylamada söz alarak görüş bildiren CHP’li üyeler Çivril Kent A.Ş nin müdürünün müteahhit kökenli olmasının şaibelere neden olacağını belirterek “Kent A.Ş de müdür olarak atanacak şahsın halen müteahhit olarak çalışıyor olması belediyenin benzinlik ve kum ocağının idaresinde bazı sıkıntılara neden olabilir” dediler. 

AK partili üyelerde benzinliklerin ve kum ocağının belediye bünyesi altında çalıştırılması gerektiğini belirterek oylamada ret oyu kullandılar. Başkan Gürcan Güven oylaması sonrası yaptığı konuşmada Çivril Kent A.Ş nin belediye bünyesinde bir şirket olduğunu müdürünün de atama ile yapıldığına dikkat çekerek “devir ile ilgili akıllara takılan tek konu müdürünün konumu ise bu çözülebilir. 

Müdürü sonuçta meclis atayacak şirketin bütün denetim ve kontrolleri mecliste olacak biz bu müdürü düşünürken piyasayı ve işleyişi bildiği için işlerin daha hızlı ilerlemesi için planlamıştık. Ama alınan karar meclisin kararıdır saygı duyuyoruz. Hayırlı olsun” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER