banner249

Kocadon’un yargılanmasına devam edildi

bodrum belediyesi'ne ''ihaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak, haberleşmenin gizliliğini ihlal, rüşvet ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak'' iddialarıyla düzenlenen operasyon kapsamında tutuksuz yargılanan aralarında bodrum belediye başkanı mehmet kocadon'un da bulunduğu 9 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Kocadon’un yargılanmasına devam edildi
banner240
Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi;nde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan Bodrum Belediye Başkanı Kocadon ile diğer sanıklar, yakınları ve sanık avukatları katıldı. Sanıkların savunmalarının alınması ve tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesi ve diğer tanıkların dinlenmesi için duruşmayı 6 Mart 2013;e erteledi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, duruşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, duruşmada eksik olan ifadelerin alındığını söyledi. Yargılama sürecinin devam ettiğine işaret eden Kocadon, ;;Türk yargısının büyüklüğüne her zaman inanıyoruz. Hakkımızdaki iddiaların gerçek olmadığı er yada geç ortaya çıkacak. Her zaman olduğu gibi görevimizin başındayız. Bundan sonra önümüze bakacağız;; dedi.

OLAY
Bodrum Sulh Ceza Mahkemesi;nden alınan arama kararı ile 28 Mayıs;ta Bodrum ve İzmir;de 15 ayrı yere Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince eş zamanlı düzenlenen operasyonda ;;İhaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak, haberleşmenin gizliliğini ihlal, rüşvet ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak;; iddialarıyla gözaltına alınan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Belediye Meclis Üyesi Mehmet Özsert, Bodrum Belediyesi İmar Servisi Müdürü Haluk Aytı, Fen İşleri personeli Onur Çevik, işletmeci Oktay Baysal, iş takipçisi Niyazi Doğan, turizmci Yüksel Aslan, elektrikçi Saim Görgülü ve müteahhit Vahit Kara, tutuklanmıştı.
Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi;ndeki yargılama sürecinde tüm sanıkların tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verilmişti.

Öte yandan, operasyon kapsamında yargılanan ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan Mehmet Kocadon, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması üzerine 24 Ekim;de Bodrum Belediye Başkanlığı görevine iade edilmişti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER