banner249

Kahraman Bakkal tavşanları yanmaktan kurtardı

Aydın’da bir apartmanın birinci katında bulunan dairenin mutfağında başlayan yangında, havalandırmadan ilerleyen alevler binanın çatısını kapladı.

Kahraman Bakkal tavşanları yanmaktan kurtardı
banner240

Korku dolu anların yaşandığı ve ilk müdahaleyi mahalle sakinlerinin yaptığı yangında, çatıda beslenen 50 adet tavşan yanmaktan son anda kurtarıldı. Edinilen bilgiye göre; bugün saat 10.30 sıralarında Aydın merkez Hasan efendi Mahallesi 1923 Sokak numara 22 adresinde bulunan apartmanın birinci katında bulunan dairenin mutfak kısmında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. 


Havalandırmadaki yağ kalıntılarının tutuşmasıyla büyüyen yangında, boşluktan ilerleyen alevler üst katlara ve özellikle çatıya sıçradı. Hava sirkülasyonu sonucu çatıyı kaplayan alevleri fark eden mahalle sakinleri ilk müdahaleyi yaptıktan sonra durumu polis ve itfaiyeye haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, sokağa girmekte zorlandı. Sokağın dar olması ve araçların park etmesinden dolayı yangına müdahalede güçlük yaşayan itfaiye ekipleri, güçlükle alevlere müdahale etti. Merdiven yardımıyla üstten müdahale edilen yangın kısa sürede kontrol altına alınırken; apartmanda büyük çapta maddi hasar oluştu. 

TAVŞANLAR YANMAKTAN SON ANDA KURTULDU 
Apartmanın çatısının tamamen kullanılamaz hale gediği yangında, alevler yan apartmanın çatısını da tehdit etti. Çatıda 50'ye yakın tavşan besleyen Bayram Şener, alevlerin tavşanların olduğu bölgeye ulaşmaması için büyük gayret gösterdi. kendi çabalarıyla önlem almaya çalışan Şener, itfaiyenin de yardımıyla tavşanlarını yanmaktan son anda kurtardı. Çatıyı kaplayan alevlerin kendi binalarını da tehdit ettiğini ifade eden Bayram Şener, "İtfaiyenin zamanında yetişmesi sonucu yangın bizim binaya sıçramadan söndürüldü. Allah’a şükür tavşanlar kurtuldu. Şu an tehlike arz eden bir durum söz konusu değil. İtfaiyeye zamanında yetişti ve kendilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

İLK MÜDAHALEYİ MAHALLELİNİN BAKKALI YAPTI 
Yangını çıktığı apartmana yakın mesafede bulunan mahalle bakkalı Murat Kasap da, dumanların yükseldiğini görür görmez bakkalda bulunan yangın söndürme tüpünü yangına ilk müdahaleyi yaptığını söyledi. Alevlerin büyümesinden dolayı yangını söndüremediği kaydeden Kasap, “İlk önce itfaiyeye haber verdim ve yangın tüpümü alarak apartmana koştum. Yangın mutfaktan çıktı. Ben komşu ve esnaf olarak girdim ve ilk müdahaleyi yaptım. Yangın söndürme tüpüyle elimden geldiği kadar söndürmeye çalıştım ama alevler büyüdüğü için çıkmak zorunda kaldım” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER