banner249

Emniyete Spor Şube Müdürlüğü kuruldu

Son günlerde sporda yaşanan şiddetleri önlemek amacıyla İçişleri Bakanlığının başlatmış olduğu tedbirler ve önlemler gereği yapılan düzenlemeler sonucunda Manisa İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü kurulduğu bildirildi.

Emniyete Spor Şube Müdürlüğü kuruldu
banner240

En büyük değişiklik olarak ise artık saha girişlerinde üst aramalarını Özel Güvenlik’ten alınıp Emniyet ekipleri tarafından yapılacağı bildirildi. Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğünde yapılan yazılı açıklamada şunlara yer verildi; “Manisa İlimizde Sporda şiddetin önlenmesi ile ilgili alınan tedbir ve düzenlemeler çerçevesinde, Valilik Makamının teklifi ile İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde 22.08.2013 tarihli İçişleri Bakanlığı olurları ile Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü kurulmuştur. 


Yeni kurulan şubeye Müdür ve personel istihdamı başlamıştır. Bu şube Manisa gibi Süper Ligde ve PTT 1.Ligde mücadele eden iki güzide futbol takımı olan ilimiz için kaçınılmaz bir ihtiyaç olduğu açıktır. Yeni kurulan bu birim özellikle Cumhuriyet Başsavcılığımız bünyesinde bulunan spor savcılarımızın talimatları doğrultusunda 6222 sayılı sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanunun daha etkin ve verimli bir şekilde uygulanması konusunda kulüplerle iletişim içerisinde en üst seviyede görev bilinci ile çalışmalar yapılacaktır. 

Ayrıca son günlerde Futbol müsabakalarında yaşanan olumsuzluklar nedeniyle müsabakalardaki güvenlik önlemleri yeniden gözden geçirilmiş, ilave tedbirler alınmıştır. Bu çerçevede stadyumda kapılarda tüm aramalar özel güvenlikten alınarak polise görev olarak verilmiştir. Başta stadyum giriş kapı-gişelerinde en üst düzey güvenlik tedbirleri alınacaktır. Ayrıca stadyum içerisi ve tribünlerde yaşanabilecek olumsuzluklara müsamaha gösterilmeyecek yasal işlemler en etkin bir biçimde hayata geçirilecektir.

Yasaklılar listesi titizlikle takip edilecek, alkollü seyirciler stadyuma alınmayacaktır. Ayrıca stadyumda girişte yasaklı olan yabancı maddeleri (Bozuk para, çakmak, pet şişe vb.) girmemesi için üst düzey güvenlik önlemleri alınacaktır. Sözü edilen bu tedbir ve önlemler etkin bir şekilde 06.10.2013 tarihinde Manisa’da oynanacak olan Akhisar Belediye Gençlik ve Spor - Galatasaray A.Ş maçında hayata geçirilmeye başlanacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER