banner249

Kadınlardan Kamer Genç protestosu

Japon Milli Günü’nde konuşma yapan Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a sarf ettiği sözlerle büyük tepki toplayan CHP Milletvekili Kamer Genç, AK Parti'li kadınlar tarafından CHP İzmir İl Başkanlığı binası önünde protesto edildi.

Kadınlardan Kamer Genç protestosu
banner240

Japon Milli Günü’nde konuşma yapan Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a söylediği söz nedeniyle büyük tepki toplayan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’e bir tepki de İzmir’deki AK Parti’li kadınlardan geldi. Kamer Genç’i CHP İzmir İl Başkanlığı binası önünde protesto eden kadınların ellerindeki dövizler dikkat çekerken, sık sık “Kamer Genç istifa”, “Yahu edep”, “Kadına kalkan eller kırılsın”, “Sarhoş vekil istemiyoruz” ve “Edepsiz vekil istemiyoruz” şeklinde sloganlar atıldı. 


“KAMER GENÇ’İN VASFI NEDİR?”
Erkeklerin de destek verdiği protestoda, bir süre CHP il binasının karşısında eylem yapan AK Parti’li kadınlar, daha sonra sloganlar eşliğinde il binasının önüne yürüdü. Güvenlik önlemlerinin alındığı protesto gösterisinde Kamer Genç istifaya çağrılırken, CHP’den özür beklendiği ifade edildi. 

Kadınlar adına basın açıklaması yapan AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak, “Sayın Hanımefendi Emine Erdoğan, konuşması sırasında CHP’li vekil olan şahıs tarafından sözlü tacize uğramıştır. Bu şahsı şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Bu hareket, Emine Erdoğan’ın nezdinde bütün kadınlara yapılmıştır. 

Kadınların konuşmasına bile tahammül edemeyen bu zihniyeti meclis çatısı altında istemiyoruz. CHP’den özür bekliyoruz. Ahlak erozyonuna uğramış bu şahsı barındıran CHP zihniyetini kadına saygı noktasında samimi bulmuyoruz. Kadın haklarında mangalda kül bırakmayan zihniyetin erkek olmuş ama adam olamamış vekilini kınıyoruz. Emine Erdoğan’ın vasfı açıktır. Kamer Genç senin vasfın nedir?” dedi. Basın açıklamasının ardından uzun bir süre CHP il binası önünde slogan atmaya devam eden kadınlar, daha sonra eylemi sonlandırdı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER