banner249

Yüzde 60 oyla kazanacağım!

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 2014 Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesi ihaleye çıkacakları ve Aydın Büyükşehir Belediyesi döneminde hayata geçirecekleri projeleri açıkladı.

Yüzde 60 oyla kazanacağım!
banner240
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, belediye başkan yardımcıları Cemalettin Küçükerol, Şefka Çoban ve Sümran Ünal ile birlikte toplantı salonunda basın toplantısı düzenledi. 

2014 yerel seçimlere kadar Aydın Belediyesi Kültür Merkezi ve Kongre Merkezi, Spor Kompleksi ve Olimpik Yüzme Havuzu’nun önümüzdeki günlerde ihalesine çıkacaklarını, Kent Meydanı çevresindeki binaların dış cephe kaplamaları için dün ihaleye çıktıklarını ifade eden Özlem Çerçioğlu, bir yıldır derslerine çok iyi çalıştıklarını ve 1 Nisan sabahı ne yapacaklarını çok iyi bildiklerini söyledi. 

MİNİBÜS GARAJI KÜLTÜR VE KONGRE MERKEZİ OLACAK
Toplantıda ilk olarak iki yeni proje açıklayan Özlem Çerçioğlu, iki yeni proje için Kamu İhale Kurumundan önümüzdeki günlerde gün isteyeceklerini belirtti. Yeni terminal binasının faaliyete geçmesiyle Zafer Meydanı’ndan taşınacak olan ilçe ve köylerin minibüs garajı olarak kullanılan alanda Aydın Belediyesi Kültür Merkezi projesini hayata geçireceklerini kaydeden Başkan Çerçioğlu, “İki katlı 181 araçlık yer altı otoparkının yer alacağı projede 900 kişilik konferans salonu, 500 kişilik nikah salonu ve mağaza olacak. 11 katlı olacak merkezin üst katlarında ofisler yer alacak. 

18 Bin 175 metrekare alanda uygulanacak proje tamamen belediyenin öz kaynakları ile yapılacak” dedi. İkinci projenin ise daha önce adliye yeri olarak açıklanan Kemer Mahallesindeki arazide Spor Kompleksi ve Olimpik Yüzme Havuzu olduğunu kaydeden Çerçioğlu, “18 Bin 840 metrekare alanda uygulayacağımız proje içerisinde 126 araçlık otopark, iki adet kapalı yüzme havuzu, üç adet tenis kortu, halı saha, soyunma odaları ve fitnes salonu yer alacak. 

Aydınlıların nefes alabileceği projeleri hayata geçireceğiz. Bu iki proje için KİT’ten önümüzdeki günerde gün alacağız” dedi. Diğer yandan yapımı devam eden Aydın Kent Meydanı Projesinin çevresinde kalan binaların dış cephelerini kaplama işi için dün ihaleye çıktıklarını belirten Çerçioğlu, bu konuda binaları kaplama yapılan vatandaşlardan katılım payı alacaklarını belirtti. Büyükşehir projelerinden bazılarını da açıklayan Özlem Çerçioğlu, “Didim ile Buharkent arasında kalan ana yol üzerinde 21 noktada batı-çıktı yapacağız. Bu projemiz sayesinde yol 28 dakika kısalacak. Battı-çıktıların tamamının projesi hazır, ölçümleri ve zemin sondajları yapıldı. 

Aydın il geneli içme suyu projemiz var. Didim, Kuşadası-Söke ve Nazilli bölgeleri için üç ayrı içme suyu projemiz var. Nazilli Bölgesi için Karacasu Barajından, Didim bölgesi için Beşparmak barajından faydalanacağız. Söke-Kuşadası bölgesi için ise Sarıçay barajını yapmayı planlıyoruz. Yaptığımız fizibilite çalışmasına göre 2013 rakamlarıyla bu baraj bize 90 Milyon TL’ye mal olacak. 

Köy yollarını asfaltlamak için Aydın Merkez, doğu ve batı bölgelerinde 3 ayrı asfalt polenti kuracağız. Aydın’ın bütün belde ve ilçelerini taradık. Alt yapı sorunu olan bütün yerleşim yerlerinin bu sorununu çözeceğiz. Bu projelerimizi Büyükşehir döneminde hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi. 

Büyükşehir seçimlerini konusunda da iddialı açıklamalar yapan Özlem Çerçioğlu, “Büyükşehir seçimlerini yüzde 60 oy oranıyla kazanacağım. Seçimlerde bundan başkası hayal olur. Benim iki yıl önceden büyükşehir adaylığım kesinleştiği için bir yıldır dersimizi çok iyi çalışıyoruz. 1 Nisan sabahı ne yapacağımızı da çok iyi biliyoruz. Bütün köylerin, beldelerin ve ilçelerin röntgenini çektik ve bu doğrultuda projelerimizi hazırlıyoruz. Bu projelerimizi yeri ve zamanı geldiğinde tek tek açıklayacağım” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER