banner249

Kaçak kesim cezaları vatandaşları caydırmadı

İzmir’de, kurban kesim alanındaki yoğunluğa takılan bazı vatandaşlar, resmi kesim alanından 100 metre mesafede uyarılara aldırış etmeden kaçak kesim yaptı.

Kaçak kesim cezaları vatandaşları caydırmadı
banner240

Küçükbaş hayvanlar kesim işlemi için vatandaşların sırtında taşındı. Bazı vatandaşlar kurbanlıkların kesim işlemlerini hatıra amaçlı cep telefonları ile çekerken kesim işlemi zaman zaman çocukların korkmasına neden oldu. 


İzmir’in Bornova ilçesinde bulunan ve kentin en büyük hayvan pazarı ve kesim alanı olarak belirlenen Işıkkent Hayvan Pazarı ve Kesim Alanı’na sabahın erken saatlerinden itibaren gelen vatandaşlar, alandaki yoğunluk sebebiyle, kurbanlarının derilerini kurban pazarı bölümünde yüzmek zorunda kaldı. 

Kentin çeşitli ilçelerinden kurbanlarını usule uygun şekilde kestirmek için uzun yol kat ettiklerini söyleyen vatandaşlar, kurbanlarını 200 TL karşılığında kestirdiklerini, yoğunluk sebebiyle kurbanın derilerini yüzmek ve kurbanı parçalamak için kurban pazarı bölümüne gitmek zorunda kaldıklarını ifade etti. Kurban kesim alanında bir yandan kurban kesip bir yandan kavurma yapan ve çay demleyenlerin de olduğu görüldü. Kesim alanındaki yoğunluktan şikayet eden bir vatandaş; “Kasaplarda kestirdik, gelip burada yüzüyoruz. 

Eski bayramlar daha güzeldi burada iki dağın arasında kurban kesiyoruz. Nerede bulacağız o günleri bilmiyoruz. Bornova’da uzak bir mesafeden kurban kesimi için geldik. Sabahleyin iki saat yoldan geldik. Rezilliğimiz ayrı bir konu. Kesim alanında kestirdikten sonra kendimiz yüzüyoruz. Kavurma kavuruyoruz” diye konuştu. 

ÇÖP YIĞINLARI ARASINDA KURBAN KESTİLER 
Kurbanlarını resmi kesim yeri dışında, çadırların içinde ve yanında kesen bazı vatandaşlar ise hayvan başına 2 bin 195 TL’lik idari para cezasına aldırış etmeden kurbanlarını çöplerin arasında rahatlıkla kestikleri dikkat çekti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER