banner249

Pamukkale’ye ziyaretçi akını

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, 2013 yılının ilk 9 ayında Pamukkale’yi 1 milyon 478 bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

Pamukkale’ye ziyaretçi akını
banner240

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Pamukkale’yi bayramda ziyaret edebilmeleri için bayramın üçüncü günü girişler ücretsiz olacak.


Pamukkale’de incelemelerde bulunan Denizli Valisi Abdülkadir Demir, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde olan Pamukkale’nin, özellikle son yıllarda yapılan çalışmalarla çok daha ziyaretçiler için kolay, ulaşılabilir hale geldiğini belirterek, “Hem yapılan yol çalışmaları, hem Pamukkale’nin travertenlerinin içerisinde yapılan çalışmalarla Pamukkale tarihinde olmadığı kadar beyazlığı yakaladı. 

Özellikle bunu her yıl artan ziyaretçi sayısıyla da bunu görüyoruz. Pamukkale’yi her yıl ortalama 1 milyon 700 bin kişi ziyaret eder. Bu yılın ilk 9 aylık döneminde 1 milyon 478 bin ziyaretçi geldi. Önceki yıllara göre yüzde 6 oranında artış var. Pamukkale sadece travertenleriyle değil, antik havuzuyla da çok önemli. Şu ana kadar antik havuza 332 bin ziyaretçi girdi. Bir önceki yıla göre yüzde 10’luk bir artış oldu” dedi. 

Pamukkale’nin Türkiye için önemli ama Denizli için daha önemli olduğunu kaydeden Vali Demir, “Özellikle son yıllarda ziyaretçi anlamında kapı girişleriyle de Denizlili vatandaşlar girmekte dönem dönem zorluklar çekiyor. Denizli Valiliği ve İl Genel Meclisi tarafından alınan kararlarla, Denizlili misafirlere ziyaretleri bedelsiz açıyoruz. Bunu Kurban Bayramı’nda da yapacağız. 

Denizli’de Kurban Bayramı’nın üçüncü gününde hiçbir ücret alınmadan Denizlili vatandaşlara Pamukkale girişsiz olacak. Bütün Denizlilileri, Pamukkale’yi yıllardır görmeyen vatandaşları aileleriyle buraya davet ediyoruz. İnanıyorum ki, değişik ve çok güzel bir bayram olacak. Meteoroloji’den aldığımız bilgiye göre hava şartları da çok güzel olacak” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER