banner249

İtfaiye bir hafta boyunca müdahale edecek!

Manisa Belediyesi İtfaiye Müdürü Ali Gül, Manisa Katı Atık Depolama Alanı'nda çıkan yangının tamamen sönmesi için duman çıkmayana kadar yaklaşık bir hafta ekiplerle çalışmalarına devam edecekleri bildirdi.

İtfaiye bir hafta boyunca müdahale edecek!
banner240

Gül, gazetecilere yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde başlayan yangına, itfaiye ile belediyenin diğer birimlerine ait tanker, iş makineleri ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin de takviyesiyle müdahale edildiğini kaydetti. 


Yangının çöplüğün yan tarafında, 50 metrelik bölümde gaz sıkışmasından meydana geldiğini, rüzgarın da etkisiyle çöplüğün tamamına yakınını sardığını açıklayan Gül, şunları söyledi, "Bekliyorduk, ramazan ayında çıkmaması bizim için büyük bir nimet oldu. Malum, çöplüğümüz her yıl yanıyor, şu ana kadar köklü bir çözüm, sonuca gidilemedi. Belediye Başkanımız bu işle ilgilendi, uzun zamandan bu yana bu kadar ilgilenilmiş olsaydı, şu an Manisa'nın çöp sorunu diye bir şey kalmayabilirdi. Şu an yanıyor, ormana sıçramasın diye 50 arkadaşımız ile devamlı söndürmeye çalışıyoruz."

Rüzgar ters esmediği sürece ormanlık alana sıçrama riski olmayan yangının birkaç gün devam edeceğine işaret eden Gül, sözlerini şöyle sürdürdü, "Çöplük alanında en az bir gün daha ekiplerimiz ile söndürme çalışmalarına devam ederiz. Ancak yangın sönmez, için için yanmaya devam eder. Yangının tamamen sönmesi için bir hafta kadar burada bulunarak duman çıkmayana kadar ekiplerimiz çalışmalarına devam edecektir. Şu anda yangının ormana sıçrama riski kalmadı gibi görünüyor, şehir maalesef duman altında kaldı. Hep beraber zehirleniyoruz yani." 

Gül, çöplüğün yanmasının patlama riskini ortadan kaldırdığını vurgulayarak, yanmanın devam etmesinin metan gazını tükettiğini dile getirdi. Yanmanın kendiliğinden sona ereceğini anlatan Gül, gerek pis hava ve dumanın şehre gitmemesi gerekse de ormana sıçramaması açısından çalışmaları yoğun şekilde sürdürdüklerine dikkati çekti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER