banner249

İşitme engellilerden ziyaret

U21 Basketbol Dünya Şampiyonasında ikinci olan milli sporcular İl Müdürü İbanoğlu’nu ziyaret etti.

İşitme engellilerden ziyaret
banner240

Geçtiğimiz hafta Samsun’da düzenlenen Dünya Erkekler 21 Yaş Altı İşitme Engelliler Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye bayanlar ve erkeklerde Dünya ikincisi olmuştu. Bu başarıyı ülkemize kazandıran takımın antrenör ve sporcuların olması Denizli’ye çifte sevinç yaşattı. 


Denizlili Beden Eğitimi Öğretmeni Ali İhsan İlci şampiyonada milli takım antrenörü olarak görev alırken, erkek milli takımda Altunel Avcı ve Muzaffer Abacı, bayan takımımızda ise Gamze İpek milli formayı taşıdı. Diğer milli sporculardan Emre Gürsoy, geçtiğimiz aylarda Aksaray’da yapılan İşitme Engelliler Türkiye Şampiyonasında 6 dalda Türkiye Şampiyonu olarak erişilmesi zor bir başarıya imza attı. 

Hentbol Milli Takımının tecrübeli sporcularından Mehmet Ünsal’da, üçüncü defa gitme şansı bulduğu Dünya Şampiyonasında Dünya 2. olan takımın göze çarpan oyuncuları arasında yer aldı. İşitme Engelli Milli Sporcular ile birlikte Kulüp Başkanı Mehmet Sarıoğlu, Antrenör Ali İhsan İlci ve Federasyon Temsilcisi Sevil Güngör, İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette İşitme Engelliler Basketbol Milli Takım Antrenörü Ali İhsan İlci, U21 Dünya Şampiyonasında başarılı olduklarını, yeni hedeflerinin 2015 yılında Tayvan’da yapılacak Büyükler Dünya Şampiyonasına sporcuları hazırlamak olduğunu söyledi. 

Federasyon Temsilcisi Sevil Güngör ise, Sevgi ve Sessizler Spor Kulübü olarak Ramazan Bayramı sonrası Ampute Futbol Takımını oluşturmak istediklerini belirtti. İBANOĞLU: 

“GÖNLÜMÜZ ENGELLİ BRANŞLARA DESTEĞİN ARTMASINDAN YANA” “İşitme Engelliler Basketbolda hem erkek hem de bayan takımlarımızın Dünya ikinciliği kazanması ülkemize gurur yaşattı” diyen İl Müdürü Ahmet İbanoğlu; Denizli’den birçok başarılı sporcunun milli takımlar seviyesine yükselmesinin önemli bir başarı olduğunu belirtti. Bu başarıda emeği geçen kulüp yöneticilerine, federasyon temsilcisine ve sporcuları destekleyen ailelere teşekkür etti. Denizli’de daha ulaşılabilir spor tesisleri ile engelli engelsiz herkese spor yapma imkanı sunmayı istediklerini belirten İl Müdürü İbanoğlu; “Gönlümüz engelli branşlarda hizmet veren kulüplerimize daha çok yardım etmekten yana. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın her ile engelli araçları kazandırma çalışması devam ediyor. Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediyemizin de engelliler ile ilgili spor branşlarına büyük bir desteği var. İnşallah bu başarılarınız artarak devam eder” dedi. İl Müdürü İbanoğlu, ayrıca eylül ayında spor kulüplerine malzeme ve maddi yardım yapılacağı müjdesini verdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER