banner249

Büyükşehirden çölyak hastalarına destek

Denizli Büyükşehir Belediyesi kentte tespit edilen 200 çölyak hastasına glütensiz gıda dağıtımı yaptı. Bu yıl çölyak hastaları için ikincisi gerçekleştirilen desteğin süreceği belirtildi.

Büyükşehirden çölyak hastalarına destek
banner240
Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Çölyak Derneği işbirliği ile Denizli’de tespit edilen 200 çölyak hastasına Çatalçeşme Oda Tiyatrosu önünde glütensiz gıda dağıtımı yapıldı. Etkinliğe, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Denizli Çölyak Derneği Başkanı Türkan Satır ile çölyak hastası vatandaşlar ve yakınları katıldı. Denizli Çölyak Derneği Başkanı Türkan Satır, çölyak hastalarının buğday, arpa, çavdar ve yulafta bulunan glüteni sindiremediklerini ve glütensiz gıda tüketmeleri gerektiğini ancak bu tür gıdaların pahalı ve kolay temin edilemediğini söyledi. 

Başkan Satır, "Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan ve Genel Sekreter Yardımcımız Mustafa Gökoğlan ile bu konuyu görüşerek kendilerinden destek istedik. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyemiz çölyak hastaları için un, kraker, şehriye, kıtır ekmek ve makarnadan oluşan paketler hazırlatarak bize destek oldu" diye konuştu. 

ÇÖLYAKLILAR UYGUN GIDA TÜKETMELİ 
Denizli'de 200'ün üzerinde tespit edilen çölyak hastası olduğuna işaret eden Denizli Çölyak Derneği Başkanı Türkan Satır, şöyle konuştu: "Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz Denizli Büyükşehir Belediyemizin glütensiz gıda dağıtımı ile çölyak rahatsızlığı olan vatandaşlarımıza büyük bir katkı sağlamış olacağız. Çünkü çölyak beslenme yönünden çok zor ve pahalı bir hastalık. Çölyak hastalarımız hastalıklarına uygun ekmek, makarna, un gibi gıdaları her yerde bulamıyor. Bulunsa bile ücretleri çok pahalı olduğu için maddi anlamda yetersiz kalabiliyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin dernek üyelerimize yapmış olduğu bu destek bizim için çok büyük önem taşıyor." Çölyak hastalığı olan kişilerin derneğe müracaat etmelerini isteyen Başkan Satır, Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a teşekkür etti. 

DESTEK DEVAM EDECEK 
Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ise, çölyak hastalarına destek vermeye devam edeceklerini kaydederek, "Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sizlerin talepleri üzerine glütensiz gıda paketleri hazırladık. İlimizde tespit edilen 200 çölyak hastası olmasına karşın ilçelerimizde ve köylerimizde tespit edilemeyen çölyak hastalarımız da var. Bu konuda Büyükşehir Belediyemiz ve Denizli Çölyak Derneği ortak çalışmalar içerisinde olacaktır” diye konuştu. Konuşmaların ardından çölyak hastalarına hazırlanan gıda paketleri teslim edildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER