banner249

Isınmayı ucuzlatacak uygulama

Kütahya’nın Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan 16 bin konuttan 14 bininin jeotermal enerji ile ısındığı ilçede vatandaşları daha ucuza ısıtmak maksadıyla 1 Şubat 2014 tarihinden itibaren bağımsız girişi olan abonelerin kalorimetre uygulamasına geçebileceklerini bildirdi.

Isınmayı ucuzlatacak uygulama
banner240

Başkan Karahan, vatandaşların konut veya işyerlerine taktıracakları kalorimetre uygulamasıyla belediyenin de önemli ölçüde enerji tasarrufu sağlayacağını söyledi. Yaklaşık 1 yıldır pilot bölge seçtikleri 101 Evler Mahallesindeki 30 abonede gerçekleştirdikleri kalorimetre deneme çalışmalarından çok iyi sonuçlar aldıklarını ifade eden Başkan Karahan, tamamen verimlilik esasına dayanan uygulama ile belediyenin 20 yılın en büyük reform ve yeniliklerinden birisini hayata geçirmiş olacağını söyledi. 


1 Şubat tarihinde başlayacak kalorimetre uygulamasıyla vatandaşların doğalgaz sayacı gibi kullandığı kadar ısı bedeli ödeyeceğini, tasarruf ettiği her petek için ödeme yükümlülüğünden kurtulacağını dile getiren Başkan Karahan, “Böylece ev sahibi ile kiracıları karşı karşıya getiren bir sorunda ortadan kalkmış olacak. Ayrıca belirli dönemler için ilçe dışına çıkışlarda abonelerin en büyük sorunu olan ve sıkıntılara yol açan açma kapama devri de sona erecek. 

Aynı zamanda belediyenin tahsilat problemi de ortadan kalkmış olacak. Kalorimetre kullanma mecburiyeti yoktur. İsteyen abonemiz belirlenen iki markadan birisini tercih ederek konut veya işyerine taktırabilecek. Kalorimetrelerin fiyatı KDV hariç 540 liradır. Ücretini de 0.048 kuruştan tarifelendireceğiz. Şimdi 100 metrekarelik bir binası olan abonelerimiz yılda 940 TL öderken kalorimetre taktıran abonemiz kışı 300 ile 400 lira ile arasında çıkarabilecek. Dolayısıyla hem vatandaşımız hem de belediyemiz açısından çok güzel bir uygulama olacak. Doğal gaz gibi. Abone ısındığı kadar bedel ödeyecek. Abonelerimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER