banner249

İnsanlık için en güzel proje!

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı, ‘Sivil Toplum Diyaloğu İçin Sanat Projesi’ kapsamında, Denizli’de “Her Türlü Ayrımcılık ve Nefret Söylemi ile Mücadele” temasında bir panel düzenledi.

İnsanlık için en güzel proje!
banner240

Sivil toplum örgütleri arasındaki diyaloğu güçlendirmek, sanatsal ve kültürel faaliyetler ile farkındalık yaratmak, sivil katılımın güçlenmesine katkı ve Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki kültürel iletişimin gelişmesini sağlamak amacıyla, İtalya’da faaliyet gösteren Lunaria Derneği ve Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği ile ortaklaşa gerçekleştirilen Sivil Toplum Diyaloğu İçin Sanat projesi, Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ortaklaşa finansmanı ile hayata geçiriliyor. 


Proje kapsamında 20 Mart 2015 tarihinde Denizli’de, Pamukkale Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans salonunda saat 14.00’de başlayan ve Prof. Dr. Önder Göçgün’ ün yöneticiliğini yaptığı panelde, günlük hayatta sıklıkla karşılaşılan ancak toplumda bütün boyutlarıyla tartışılmayan ayrımcılık ve nefret söylemi konusuna; İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kenan Çayır ve Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmet Parlak tarafından dikkat çekilmiş ve bu konuda dinleyicilerde farkındalık artırılmıştır.

 Ayrımcılık ve nefret söylemine karşıt olarak AB’de yapılan uygulamalar; aynı konuda toplumsal bilinci yükseltmeye ve yasa koyucuya teklifler sunarak değişiklikler yaratmaya çalışan ortak kurum temsilcisi Sayın Sergio Andreis aracılığıyla birinci ağızdan dinleyenlere aktarılmıştır. 

Denizli İşitme Engelliler Derneği Başkanı ve üyelerinin katıldığı panelde, panelistlerin aktardığı konuların tamamı işaret dili çevirisi yapılarak engelli dinleyicilere aktarılmıştır. Öğretim üyeleri, öğrenciler ve tüm Denizlilere açık olan bu panel sonrasında katılımcılara anket uygulanmıştır, sonuçları www.siviltoplumdiyaloguicinsanat.org adresinde yayınlanacaktır. 

Proje kapsamında Ocak ayında gerçekleştirilen aynı temadaki atölye çalışmasında 12 yerli ve yabancı sanatçının ürettikleri eserler, önce UPSD ev sahipliğinde İstanbul’da ardından Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı ev sahipliğinde Denizli’de sanatseverlerle buluşacaktır. Projenin devamında aynı temaya değinen müzik dinletisi ve dans gösterisi yapılacaktır.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER