banner249

İnsana şifa doğaya yaşam verdiler

Denizli Kamu Hastaneler Birliği’ne bağlı Kale Devlet Hastanesi, Kale’de Hatıra Ormanı oluşturdu.

İnsana şifa doğaya yaşam verdiler
banner240

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk’ün de katılımıyla, hastane çalışanları 100 çam ağacı fidanını toprakla ve doğayla buluşturdu. Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Kale Devlet Hastanesi tarafından ağaç dikimi etkinliği kapsamında, Kale İlçesinde Kale Belediyesi tarafından hibe edilen bir araziye 100 çam ağacı fidanı dikimi yapıldı.


Fidan dikimine Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. İbrahim Ekiz, İdari Hizmetler Başkanı Op. Dr. Muhammet Akçaoğlu, Kale Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Taner Mutlu ve hastane çalışanları katıldı. Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk ve katılımcılar, fidan dikmek için önce çukur açtı, daha sonra fidanı toprakla buluşturdu. Herkes dikili bir fidanı olması için fidan dikmekte birbiriyle yarıştı. 

“TEMİZ HAVA İÇİN YEŞİL ALANLARA İHTİYACIMIZ VAR”
Ağaç dikme etkinliğine katılan Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, yeşile ve doğaya önem verilmesi gerektiğini belirterek; “Bugün burada Kale Devlet Hastanemizin çam ağacı dikmesi etkinliğindeyiz. Yaklaşık 2000 m2’lik bir arazi, Kale Belediyemiz tarafından, Kale Devlet Hastanemize Hatıra ormanı oluşturulması için ağaçlandırılmak üzere ayrıldı. 

Biz de bugün bu araziye Hastane Başhekimimiz ve çalışanlarımızla birlikte 100 fidan dikiyoruz. Böylece burada bizim de bir sağlık hatıra ormanımız olacak. Amacımız; ağaçlandırma yapıp yeşil alanlar oluşturarak biraz temiz havaya katkıda bulunmak. Ağaçlarımız bir iki yıl içerisinde büyüdüğünde yine hep birlikte ağaçlarımızın büyümüş halini görmek isteriz. 

Buradan Kale Belediye Başkanımıza, bu araziyi hastanemize tahsis ettikleri için çok teşekkür ediyoruz. Kale Devlet Hastanesi Başhekimimize de bu çalışmaya öncülük ettiği için teşekkür ederim” diye konuştu. 

Kale Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Taner Mutlu da Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk’e, etkinliğe katılımından dolayı teşekkür ederek Kale Devlet Hastanesi Hatıra Ormanının ağaç bakımını personelleri ile birlikte yapacaklarını söyleyerek ormana çok iyi bakacaklarının sözünü verdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER