banner249

Yaşanacak bir Türkiye için CHP şart!

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Adayı Kazım Arslan, yaşanacak bir Türkiye için CHP iktidarının şart olduğunu söyledi.

Yaşanacak bir Türkiye için CHP şart!
banner240

Seçim çalışmaları kapsamında gittiği Çivril’de yoğun ilgi gören CHP Denizli Milletvekili Adayı Kazım Arslan, yaşanacak bir Türkiye için CHP iktidarının mutlaka başa gelmesi gerektiğini söyledi. 


Çivril’de çiftçilerin yaşadıkları sorunları bildiklerini ifade eden Arslan, şöyle konuştu, “Elma üretiminde zorlanan çiftçilerimiz, bir de tüccarlara mahkum olunca hem üreticiler kazanamıyor hem de tüketicilerde haklı olarak pazaryerlerindeki yüksek fiyatlardan şikayetçi oluyorlar. 

Bu seneki Elma, Armut, Şeftali, Üzüm, Zeytin, Ceviz üretimi, 21-22-23 Nisanda olan Don olayı nedeniyle çok az olacak. Çiftçimiz zararların tespit edilerek, üreticiye telafi edici ödemelerin bir an önce yapılmasını istiyor. Çiftçinin ve üreticinin buna şiddetle ihtiyacı var. Siyasi İktidar bu zararları dikkate almak zorundadır. 

Önemli miktarlarda olan bu zararların bir an önce giderilmesi gerekmektedir. Çivril’deki Elmalardaki, Şeftaalilerdeki, Armuttaki zararları görmezlikten gelemez. CHP iktidarında planlanan tüm projeler gerçekleştirilecek. Devletin imkanları ve paraları carcur edilmeyecek. Devletin ve Belediyelerin taşınmazları TÜRGEV’e verilmeyecek.

Erdoğan, görevi Abdullah Gül’den devralırken, geçen yıl 199.5 milyon lira olan Cumhurbaşkanlığı bütçesinden kendisine 103 milyon liralık ödenek kaldı. Bu ödeneği yıl sonuna kadar tüketti,2015’te de bütçeden kendisi için ayrılan paya iki kat zam yaptırdı. 

Cumhurbaşkanlığı’nın 2014 yılında 199.5 milyon TL olan bütçesi, 2015 yılında 397 milyon liraya yükseltildi. Yani Erdoğan’ın Gül’den devraldığı bütçeyle birlikte bu yılsonuna kadar olan 16 aylık bütçesi 500 milyon liraya çıktı. Erdoğan’a bu da yetmedi, daha önce sadece başbakanlığın kullanımında olan Örtülü Ödenek cumhurbaşkanlığına da açıldı. 

Yani Erdoğan , Türkiye Cumhuriyet’i tarihinde en çok para harcayan Milletin parasını israf eden Cumhurbaşkanı olarak tarihe geçti” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER