banner249

İlk kınamayı o yaptı!

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu’nun CHP ile ilgili yapmış olduğu açıklamalar nedeniyle kınama mesajı yayınladı.

İlk kınamayı o yaptı!
banner240

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu’nun CHP hakkında yaptığı açıklamalara tepkiler dinmiyor. CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Bu açıklamayı çok çirkin bir açıklama olarak görüyorum ve kendisine yakıştıramıyorum. 


Başkanvekili konumundaki bir vekilin bu çirkin suçlamasını duyunca inanamadım. Böyle bir açıklamaya niçin gerek duyduğunu da anlamış değilim. Gaipten bir “haber” mi geldi ki bu açıklamayı yapma ihtiyacını duyuyor. Cumhuriyet’in, Anayasamızda belirtilen inanç ve ifade özgürlüğünün en önemli savunucusu CHP’dir. 

Türkiye’nin kurucu ve birleştirici gücü Cumhuriyet Halk Partimize, tarihi ve toplumsal gerçekleri görmezden gelinerek “dinsizlik” üzerinden bir iftirada bulunma cüretini göstermiş olmasını kınıyorum. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi’nin onurlu ve inançlı üyeleri olarak; Türkiye’nin nasıl şartlarda kurulduğunu ve kurtarıldığını, yeni ve genç bir devletin dualarla savaş meydanlarında ve Meclis’te güzel bir şekilde gerçekleştiğini çok iyi biliyoruz. 

Yine biz, halkçı iradenin Orta Doğu coğrafyasında laik Cumhuriyeti nasıl özenle kurduğunu ve Laik Cumhuriyetin yıllardan beri ne şartlarda yaşatıldığını tarihimizden çok iyi anlıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin siyasi tarihinde, dini siyasete alet etmeden halkımızın inançlarına ve ibadetlerine karışmadan siyaseti yürüten bir anlayış egemendir. 

AKP’nin anlayışı ve bakışı ile kullanılan ve onun arkasına saklanılarak yapılan bu talihsiz açıklamadan dolayı Yusuf Halaçoğlu’ndan hem Cumhuriyet Halk Partisi’nden, hem de Cumhuriyet Halk Partililerden özür dilemesini bekliyorum.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER