banner249

İlçe hastaneleri göz dolduruyor!

İlçe nüfusunun yanı sıra çevre ilçelerle birlikte yaklaşık 90 bin nüfusa hizmet eden Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Tavas Devlet Hastanesi’nde, birçok branşta hizmet verilmektedir. Ayrıca hastane, Ağız ve Diş Sağlığı hizmetlerinde de 8 Üniteli Diş Tedavi Protez Merkezi olma özelliği olan tek ilçe hastanesi.

İlçe hastaneleri göz dolduruyor!
banner240

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği il merkezinde yürüttüğü sağlık hizmetlerini ilçe hastanelerde de tüm hızıyla sürdürmeye devam ediyor. 57 yataklı Tavas Devlet Hastanesi, Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı en büyük ilçe hastanelerinden biridir. 


2014 yılında Çocuk, Dahiliye, Genel Cerrahi, Kardiyoloji, KBB, Üroloji, Göz, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Ortopedi, Nöroloji, Enfeksiyon Hastalıkları, Radyoloji, Anestezi ve Biyokimya branşlarında kadrolu hekimleri bulunan hastanede, 2015 yılında Psikiyatri Uzmanının da göreve başlamasıyla aktif uzman sayısı 16’ya yükseldi. 

TAVAS, DİŞ TEDAVİ PROTEZ MERKEZİ OLAN TEK İLÇEDİR
Tavas Devlet Hastanesi, birçok branşta verilen hizmetlerin dışında Ağız ve Diş Sağlığı hizmetlerinde 8 Ünitli Diş Tedavi Protez Merkezi olma özelliğine sahip tek ilçedir. Ayrıca ilçede hastalara Evde Sağlık Hizmetleri de verilmektedir. 

100 YATAKLI YENİ HASTANE, 2016’DA İLÇENİN HİZMETİNDE OLACAK 
Yapım aşaması hızla devam etmekte olan 100 yataklı yeni Tavas Devlet Hastanesi, 2016 yılının başlarında İlçe nüfusunun yanı sıra çevre ilçelerle birlikte yaklaşık 90.000 nüfusa hizmet vermeye başlayacak. Bu aşamada Sağlık Bakanlığı ile koordineli bir şekilde hastanenin ihtiyaç tespit çalışmaları hızla yürütülmektedir. Ayrıca Tavas’ta 2015 yılında 4 yataklı 1.seviye yoğun bakım ünitesi de hizmete açılmıştır. 

ÖZTÜRK, HASTANE ÇALIŞANLARIYLA BİR ARAYA GELDİ 
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk birliğe bağlı Tavas Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek hastane yönetimi, hekimler ve diğer çalışanlar ile düzenlenen toplantıda bir araya geldi ve yapılan çalışmaları inceledi. Öztürk, toplantıda yönetimin ve çalışanların görüş ve önerilerini tek tek dinleyerek hastane bünyesinde yapılabilecek uygulamaları değerlendirdi. 

Hastanede yapılabilecek fakat hekim yetersizliğinden dolayı yapılamayan birçok işlemin, Tavas’ta birçok branşta kadrolu hekimin bulunması ile birlikte gerçekleştirilebildiğini belirten Öztürk, böylelikle hastaların düzenli takiplerinin yapıldığını söyledi. Toplantının ardından Öztürk, son olarak da 2016 başlarında faaliyete geçecek olan Tavas Devlet Hastanesi’nin inşaatında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER