banner249

“HONAZ SEMPOZYUMU” BAŞLADI

Pamukkale Üniversitesi ve Honaz Belediyesi işbirliğiyle “Honaz Sempozyumu” düzenlendi. İki gün sürecek sempozyumda, 228 bilim insanı 119 bildiri sunacak.

“HONAZ SEMPOZYUMU” BAŞLADI
banner240

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen sempozyumun açılışına Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, Honaz Kaymakamı Turgut Gülen, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, oda başkanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

İlk olarak söz alan Sempozyum Yürütme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Turgut Tok, “Üniversiteler evrensel bilgiyi bulunduğu coğrafya ile buluşturma misyonuna sahiptir. Yaşadığınız coğrafya ile ilgili doğru bilgiye sahip değilseniz geleceği doğru planlama şansını kaybedersiniz. PAÜ, bulunduğu bölgenin önceliklerine duyarlı bir üniversitedir” dedi.

PAÜ Honaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Oğuz Karadeniz, “Burada sunulan bildiriler Honaz’ı bilim dünyasına tanıtacak, daha fazla bilim insanını Honaz’a araştırma için gelmeye teşvik edecektir. İlerleyen süreçte projelere ve ekonomik birer ürüne dönüştürecek, böylelikle Honaz’ın ekonomik ve sosyal gelişiminde katkıda bulunacaktır” dedi.

Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, “Bu sempozyumun Honaz’ımızın dünü, bugünü ve yarınına ışık tutacağına inanıyorum. Bizden sonraki nesillere, Honaz’ın gelişim ve değişimine katkı sağlayacaktır. Bu sempozyumun sonucunda büyük projeler ortaya çıkacaktır. 8 bin yıllık geçmişiyle ele alacağımız Honaz’ın Colossae antik kenti, Honaz Dağı ve bitki örtüsü, tarım, ticaret, eğitim ve sanayisini konuşacağız” dedi.

Honaz Kaymakamı Turgut Gülen ise, “Yaklaşık 8 bin yıllık geçmişi olan bir bölgede kamu yöneticiliği yapıyorum. Bu bölgeyi anlamak üniversitenin akademik çalışmaları olmadan çok ta kolay değil. Geçmişi eğer iyi anlamazsak gelecekle ilgili projeksiyonları doğru yapmamız mümkün değil. Bu anlamda rektörümüz başta olmak üzere emeği geçen tüm bilim insanlarına teşekkür ederim” dedi.

Honaz’ın zengin bir yerleşim yeri olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, “Honaz demografik yapısıyla, Organize Sanayi Bölgesi’nden kaynaklanan ticari yapısıyla, dağıyla, kültürüyle ve tarımıyla aslında pek çok ana başlıkta ve her biri ayrı bir araştırma konusu olarak ele alınabilecek bir ilçemiz” dedi.

Pamukkale Üniversitesi’nin bulunduğu yörenin önceliklerini dikkate alan bir üniversite olduğunu belirten Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, “1999 yılından itibaren Denizli’nin tüm ilçelerini kapsayan sempozyumlar düzenledik. Bugün de Honaz Sempozyumunu gerçekleştiriyoruz. Ayrıca tematik olarak bıçakçılık ve leblebi gibi sempozyumlara da ev sahipliği yaptık. Bütün bunlar neden yapıldı? Bulunduğu yörenin önceliklerini dikkate alarak belirlenmiş sorunlara bilimsel yöntemleri kullanarak, yapılan araştırmaların sonuçlarından önce dünya literatürünü, sonra uygulayıcıları, sonra bulunduğu yöre insanını ve geleceğe taşımak adına akademik taçlandırma yaparak götürmek misyonunu üstlenmiş üniversitenin öncelikle yapması gereken buydu” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından oturum başkanlığını Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’nın yaptığı açılış oturumuna geçildi. İlk oturuma Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, Kömürcüoğlu Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kömürcüoğlu, Denizli Organize Sanayi Bölgesi kurucularından Süleyman İlgeri, Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş panelist olarak katıldı.

Daha sonra “Fotoğraflarla Honaz Sergisi”nin açılışı yapıldı ve fuaye alanındaki standlar ziyaret edildi.

İki gün sürecek sempozyumda 6’sı yurtdışından olmak üzere 228 bilim insanı 1 panel, 1 konferans ve 22 oturum gerçekleştirecek, 119 bildiri sunulacak.  

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER