banner249

Hemşirelerimizin dertleri büyük!

Sağlık-Sen Denizli Şubesi Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu, Hemşireler Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajında, hemşirelerin çalışma koşulları konusunda önemli sıkıntıları olduğunu kaydetti.

Hemşirelerimizin dertleri büyük!
banner240

Hemşireler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Sağlık-Sen Denizli Şubesi Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu, Sağlık Bakanlığı'nın son yıllarda yaptığı alımlara rağmen, geçmişten gelen yanlış istihdam politikaları nedeniyle, hekimlerde olduğu gibi hemşirelik de Türkiye'de istihdam açığı en yüksek meslek gruplarından biri olarak öne çıktığını söyledi. 


Koçoğlu, şöyle devam etti, “Bu fedakarca çalışmalar karşısında hemşirelerimiz; çalışma ortamları, sosyal hayatları, ekonomik ve özlük hakları konusunda yaşadıkları sorunlara adil çözümler beklemektedir. Sağlık çalışanlarının yetkili sendikası olarak, her yıl 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Hemşireler Haftası münasebetiyle, çalışanlarımızın mesleki saygınlığına yakışan adil çalışma ortamlarına kavuşması adına şu sorunlara ve taleplere dikkat çekmek istiyoruz. 

Ayda ortalama 8 gün nöbet tutma zorunluluğu olan hemşirelerimizin nöbet sürelerinin fazlalığı ailelerine ve diğer sosyal ortamlara katılımını kısıtlamaktadır. Sendikamızın yaptığı araştırmaya göre hemşirelerimizin yüzde 78’i ailesi ile yeterince vakit geçiremediğini düşünmektedir. 

Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre ülkemizde 100 bin kişiye düşen hemşire sayısı 236,72 iken AB ülkelerinde 835,53’dür. Açıkça görülmektedir ki aradaki fark oldukça fazladır. Hemşire istihdamı akılcı politikalarla gerçekleştirilerek, çalışanlarımızın üzerindeki yükün bir nebze de olsa atılması sağlanmalıdır. 

Hemşirelik mesleği hekimlikte olduğu gibi bilimsel bir disipline sahiptir. Bu nedenle hemşireliğin yardımcı sağlık personeli olarak tanımlanması doğru değildir. Hemşirelik Yönetmeliği ile görev tanımları ve mesleki sınırlılıkları net bir biçimde ortaya konulan hemşirelerimize, çalıştıkları kurumlarda mesleği ile örtüşmeyen görevler verilmemelidir.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER