banner249

Hastanede 'Şefkat evi'

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde oluşturulan 'şefkat evi' Vali Şerif Yılmaz'ın da katıldığı törenle hizmete sunuldu.

Hastanede 'Şefkat evi'
banner240

Hastanenin her geçen gün daha da büyüp geliştiğini dile getiren Kütahya Kamu Hasteneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mithat Ekici, "Şefkat evi (Hasta yakınları ve refakatçi) ve anne otelinin açılışını yapıyoruz. Devletin sıcak ve şefkatli yüzünü insanların en çok hissedeceği anlardan biri şüphesiz hastalandıkları zamandır. 


Bu zamanlarda insanlar daha duygusal ve daha hassas olup, sevgiye ve şefkate daha muhtaçtırlar. Kimi zaman ilçelerden geldiklerinde tahlillerini tamamlayamayan hastalar, kimi zaman bir gece yarısı acilen hastaneye geldiklerinde geri dönmeleri imkansız olan hasta yakınları ve kimi zamanda küvezde bebeği, yoğun bakımda hastası olup hastaneden ayrılmaması gerekenler. 

Tüm bu vatandaşlarımız ya hastanedeki bekleme banklarında ya il merkezindeki bir akrabasında ya da bir otelde konaklamak zorunda kaldılar. Akrabasına yada otele gittiklerinde ise akılları hep hastanede oldu. Hastaneden uzaklaşmak istemediler. Ya hastanedeki hastalarının bir ihtiyacı olurda yetişemezlerse sorusu uykusuz bıraktı insanları. Bu kaygı ile gidemeyip hastane bekleme banklarında, yoğun bakım önlerinde sabahladılar. Hele hele bekleyenler kadınsa. 

Birde sabaha kadar yaşadıkları endişe ve korku cabasıydı. Küvezdeki bebeğini emzirmesi gereken annelerin yaşadıkları sıkıntılar ve riskli doğum gibi nedenlerle doğumuna az kalmış annelerin köylerde değil de hastaneye yakın yerlerde ikamet zorunluluğu olan gebelerimizin durumları.İşte bu kaygılar ve hastalarımızın yaşadıkları sıkıntılar nedeniyle anne otelinin açılması için çalışmalarımız başlattık. 

Hasta ve yakınlarının sıkıntılarını giderebilmek, devletin sıcak ve şefkatli yüzünü göstermek için Şefkat Evi adını koyduğumuz projeyi hazırladık. Zafer Kalkınma Ajansı tarafından başarılı bulunan proje ile de Şefkat Evini hizmete açmamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ben huzurlarınızda projenin hazırlanmasında, uygulanmasında emeği olan arkadaşlarımıza teşekkür ederim.İnsanlık onuruna yakışan sağlık hizmetinin düzenlenmesi ve sunulmasında şüphesiz böyle sosyal projelerin de önemi büyüktür. Hastalar kadar yakınlarına sunulan hizmette bir o kadar önemlidir. 

Gün geçtikçe iyileştirilen hizmetlerde bir adım daha atarak böylesi bir hizmeti sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ben bu açılışını yaptığımız otellerimizin Kütahyalı hemşerilerimize hayırlı olmasını dilerken bu çalışmalarımızda bizleri destekleyen, güdüleyen valimize, milletvekillerimize teşekkür ederim" diye konuştu. Törene Belediye Başkanı Mustafa İça, AK Parti İl Başkanı Kamil Saraçoğlu ve bazı daire müdürleri katıldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER