banner249

Aydınlı gazeteciler dernekleşti

Aydın’da görev yapan basın mensuplarının yer aldığı Aydın Gazetecileri Dayanışma Derneği kuruluş çalışmalarını tamamladı.

Aydınlı gazeteciler dernekleşti
banner240

Aydın’da yazılı, görsel, işitsel ve elektronik yayıncılık alanında faaliyet gösteren gazetecilerin hak ve menfaatlerini korumak, mesleki gelişimlerine ve refah düzeylerinin yükselmesine katkıda bulunmak amacıyla Aydın Gazetecileri Dayanışma Derneği kuruldu. Aydın İl Dernekler Müdürlüğü’ne Mehmet Aydın başkanlığında kuruluş başvurusu yapılan derneğin kurucu yönetim kurulunda Süleyman Kasım Şener (Başkan Yardımcısı), Semih Başkar (Sekreter), Erman Çetin (Sayman), İbrahim Kılınç (Üye), Cem Ulucan (Üye) ve Osman Akçay (Üye) yer aldı. 


Aydın Gazetecileri Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı Mehmet Aydın, derneğe il genelindeki tüm medya mensuplarının üye olabileceğini belirterek, “Türkiye genelindeki gazeteciler yeni bir modelle daha güçlü bir şekilde örgütleniyor. İllerdeki gazeteci dernek ve cemiyetlerinin katılımı ile bölge federasyonları oluşturuluyor. Yedi bölge federasyonunun katılımı ile de Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu kurulacak. Biz de Aydın’da kurduğumuz derneğin ilk olağan genel kurulunu önümüzdeki günlerde gerçekleştirerek, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları başkanlığında kurulacak olan Ege Gazeteciler Federasyonu’na katılarak aktif görev üstleneceğiz” dedi. 

“EKMEĞİNİ GAZETECİLİKTEN KAZANANLAR ÜYE OLABİLECEK”
Derneğe Aydın genelinde yerel, bölgesel ve yaygın medya kuruluşlarında görev yapan gazetecilerin üye olabileceklerinin altını çizen Mehmet Aydın, “Üyelik işlemlerinde tek eleme kriterimiz, üyelik başvurusu yapan kişinin gazetecilik mesleğinden geçimini sağlayıp bu mesleğe güç kattığı mı, yoksa bu mesleğin nüfuzundan nemalandığı şeklinde mi olacaktır. Derneğimiz, yazılı, görsel, işitsel ve elektronik yayıncılık alanlarında hakkıyla görevini yapan tüm meslektaşlarımızın ve bu yayınların sahiplerinin örgütlendiği güçlü bir sivil toplum kuruluşu olacak” şeklinde konuştu. 

“ALTERNATİF DE DEĞİLİZ RAKİP DE”
Kurucu Başkan Mehmet Aydın, Aydın Gazetecileri Dayanışma Derneği’nin Aydın’daki mevcut meslek örgütlerinin alternatifi ya da rakibi olmayacağını da belirterek, “Aydın’daki mevcut cemiyetlerin parçalı bir yapısı olduğu için, Ege Gazeteciler Federasyonu’nda Aydın’ı temsil edecek meslek örgütünün ilin tamamını kucaklayan bir yapıya sahip olması isteniyor. 

O nedenle böyle bir derneğin kuruluşuna ihtiyaç duyulmuş ve bize de böyle bir görev verilmiştir. Bürokratik işlemlerin hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için kurucu yönetimimizde yer alan arkadaşlarımızı il merkezinde görev yapan meslektaşlarımız arasından belirledik. Kısa sürede il genelindeki meslektaşlarımızı da derneğimiz çatısı altında toplayacağız. Önümüzdeki süreçte ilçe temsilcilikleri açmayı da hedefliyoruz. Derneğimiz meslektaşlarımıza ve Aydın’ımıza hayırlı olsun” diye konuştu

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER