banner249

Göz yaşlarıyla adaylığını açıkladı

Adalet ve Kalkınma Partisi Denizli önceki dönem il başkanı Avni Örki, parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile aday adaylığını resmen açıkladı.

Göz yaşlarıyla adaylığını açıkladı
banner240

İl Başkanlığı konferans salonunu tıklım tıklım dolduran kalabalık bir partili grubuna ve halka hitap eden Örki, duygulu anlar yaşadı. AK Parti İl Başkanı Şahin Tin, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, ilçe belediye başkanı ve ilçe teşkilat başkanları ile birlikte ilçe ve merkezden gelen yaklaşık 750 kişiye hitap eden Örki, konuşmasının sonunda eşi Nur Örki ile birlikte aday adaylığını açıklayarak destek istedi. 


NİÇİN SİYASETE GİRDİ 
Konuşmasına Sakarya şiirini okuyarak başlayan Denizli Milletvekili Aday Adayı Avni Örki, ilçe ilçe gelenleri selamladı. Siyasete giriş süreci ile ilgili bilgiler veren Örki, "İlkokul çağları bitti. Kuran Kursuna başladım. Annem babam yurtdışına gitti. Ben İmam Hatip Lisesi'nde okumaya başladım. Yalnız kaldığımızdan da olabilir. Birileri çıkıp bizim tuttuğumuz yolun yanlış olduğunu söyledi. Zaman geçti ancak saldırılar hiç bitmedi. Sen neden İmam Hatip Lisesi' nde okuyorsun. Sen zeki birine benziyorsun ayrıl buradan diye tacizlere maruz kaldık. Sadece ben değil, benim gibi düşünen milyonlarca insan bu tacizlere maruz kaldı. O dönemde biz bu memlekette inandığımızı inandığımız gibi yaşamak, anne ve babamızın bizlere öğrettiği ahlaki değerlere sahip çıkmak için mücadele etmeye karar verdim. Beni siyasete iten sebep buydu. O günde itibaren bizim gibi davasına inanmış insanlarla mücadelemizde başladık. " dedi. 

HEP BİRLİKTE BAŞARDIK 
İl Başkanlığı döneminde sayısız başarılara imza attıklarını ifade eden Örki, "Zaman içinde Allah nasip etti il başkanı olduk. 20 belediyeden 16'sını kazandık. Burada hemen hemen bütün belediye başkanlarımız var. Bu başarılar şahsi olarak ben kazanmadım. Ekip olarak hep birlikte kazandık. sizler gibi davasına inanmış teşkilat mensupları sayesinde bu başarıları kazandık. kapı kapı dolaşmasaydınız. Kadın kollarımız, genlik kollarımız olmasaydı, ilçe başkanları olmasaydı, denetim kurulu üyeleri, televizyonlarının başında dua eden bizlere güzel dileklerini ileten ağzı dualı insanlarımız olmasaydı iz başarıları kazanamazdık. 2011'de çok güzle bir seçim geçirdik. 4 tane milletvekili Ankara'ya gönderdik. Bunu da oy oranlarımızı artırarak başardık. 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a çok güzel bir şekilde destek olduk ve bugün Cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan diyebiliyorsak Denizli insanının desteği ve sizlerin gayreti sayesinde diyebiliyoruz. Bu geçen süre içinde teşkilatın bizlere verdiği görevleri de bi hakkın yerine getirmeye çalıştık. Üye sayılarında en sonlardaydık. 35 bin olan üye sayımızı bu gün 106 bine ulaştık. Teşkilatımızı nakış nakış dokuyarak bunu başardık. 

RABBİM HAKKIMIZDA HAYIRLISINI VERSİN
"Ben huzurluyum. Sizler de huzurlu olun" diyerek konuşmasına devam eden Örki, "Bu kardeşiniz görevini başarı ile tamamlamış olmanın mutluluğunu ve huzurunu yaşıyor. Sizler de yaşayın. Bir yola çıktık. Rabbim hakkımızda hayırlısını nasip etsin. Makam ve mevki peşinde olarak bu yola çıkmadık. insanların dertlerinin çözüm noktası olarak meclisi gördük. Kanunlar orada yapılıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletimizin dertleri ve sorunları il ilgilenen bir mercidir. O halde biz orada milletin derdini ve davasını anlatmak zorundayız dedik. Rabbim hakkımızda hayırlısı versin. Yola çıkan bütün aday adayı arkadaşlarıma yürekten başarı diliyorum. Hepsi de millete hizmet sevdası ile yola çıktılar. Başta Başbakanımız olmak üzere bakanımıza, milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, İl Başkanımız Şahin Tin'e, teşekkür ediyorum. Millete hizmet etmek için yola çıktınız. Millete hizmet için elinizden gelen bütün gayreti gösterdiniz. 

BİRÇOK KİŞİ GÖZ YAŞLARINA HAKİM OLAMADI 
Konuşmasının son bölümünde duygu dolu anlar yaşayan Örki ve salondaki bir çok kişi gözyaşlarına hakim olamadı. Örki şu ifadeleri kullandı: "Teşekkürlerin en büyüğünü Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ediyorum. Çünkü onun teveccühleri sayesinde 31 yaşında Denizli gibi büyük bir şehri bizlere güvenerek emanet etti. Anneme ve eşime çok büyük teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın bütün yükünü eşim çekti. Evladım bana çok geç baba dedi. Sizler de ailem de haklarınızı helal edin. Yine bir yolculuğa çıkmak için sizlerin karşısındayız. Destek isteğini eşimle birlikte yapmak istedim. Bu kardeşinize yoldaş, yardımcı olun. Milletvekili aday adaylığı yolunda, hizmetkar olmak, Denizli'yi nakış nakış dokumak, Denizli'yi bulunduğu noktadan daha iyi noktalara getirmek, Denizli'yi şaha kaldırmak için sizlerin desteğini istiyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun." 

ŞAHİN TİN TEBRİK ETTİ VE BAŞARILAR DİLEDİ 
AK Parti Denizli İl Başkanı Şahin Tin, bütün aday adayı olan isimlere eşit mesafede olduklarını ve ellerinden gelen her türlü gayreti göstereceklerini ifade ederek aday adaylarına başarı diledi. Tin, "Avni Başkan, gençlik kollarında başarı ile görev yapan partinin çeşitleri kademelerinde görev yaptı. Başarılarının ardından genel merkezimizin takdiri ile il başkanlığına getirildi. İl Başkanı olarak bir çok seçimlerden partimizin başarı ile çıkmasına vesile oldu. Tebrik ve teşekkür ediyorum. Bu dava çok önemli. Avni başkan buradaki desteği her zaman gördü. Bundan sonra da görmeye devam edecektir. Avni Bey aday adaylığını açıklıyor. Bu yolda emek harcamış olan teşkilatın her kademesinde görev yapan arkadaşların emeklerinin zayi olmaması gerektiğine inanıyorum. Çıktı yolda başarılı olmasını niyaz ediyorum. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER