banner249

Yağmur yağdı rekolte endişesi kalmadı

saruhanlı ilçesinde, hububat üretiminde sonbahar yağmurlarının geç yağması ve ekimin gecikmesi nedeniyle rekoltede düşüş endişesinin, son 2 haftadır etkili olan yağışlarla ortadan kalktığı bildirildi.

Yağmur yağdı rekolte endişesi kalmadı
banner240
Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, sonbahar yağmurlarının gecikmesi nedeniyle hububat ekiminin bu sezon zamanında yapılamadığını belirtti.

İlçede bu yıl 60 bin buğday, 10 bin de arpa olmak üzere 70 bin dekar civarında hububat ekimi yapıldığını kaydeden Okur, şunları söyledi, ;;Ekimde yaşanan gecikmeyle birlikte rekoltenin düşük olacağı endişesi oluşmuştu. Ancak son günlerde etkili olan yağışlar arpa ve buğdaya can verdi, başaklar hayat buldu. Önümüzdeki dönemlerde herhangi bir doğal afet olmazsa bu yıl üründen orta düzeyde verim alınır. Şu an için rekolte endişesi ortadan kalkmış durumdadır. Üreticilerimize haziran ayında yapılacak hasat sezonunda bolluk ve bereket diliyorum.;;

Okur, bu sezon hububat ekili arazilerden 55 bin ton ürün alınmasını tahmin ettiklerini dile getirerek, geçen yıl kilogramı serbest piyasada 60-65 kuruş arasında olan buğdayın fiyatının bu yıl daha yüksek olmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER