banner249

Gezi olayları sosyoloji kongresinde masaya yatıyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Uluslar arası Katılımlı VII. Ulusal Sosyoloji Kongresi’ne 2-5 Ekim tarihleri arasında ev sahipliği yapacak.

Gezi olayları sosyoloji kongresinde masaya yatıyor
banner240

Türkiye’nin tanınmış siyaset, basın ve bilim insanlarının katılacağı kongrede Gezi olayları ile Demokratik açılık Süreci ve Kürt sorunu da ele alınacak. Sosyoloji Derneği ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünün, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinin katkılarıyla düzenlediği, Uluslararası Katılımlı VII. Ulusal Sosyoloji Kongresi, 2-5 Ekim 2013 tarihleri arasında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşecektir. 


Kongrenin ana teması “Yeni Toplumsal Yapılanmalar: Geçişler, Kesişmeler, Sapmalar” olarak belirlendi. Güncel ve tarihsel toplumsal sorunların ve olayların sosyolojik bir perspektiften tartışılacağı kongrede başlıca tartışma konuları şunlar, Siyasal Dönüşümler, Küreselleşme, Çevre, Tüketim, Toplumsal Cinsiyet, Dinsel gruplar, Dezavantajlı gruplar, Turizm, Çocuk Çalışmaları, Aile çalışmaları, Kent ve Kentleşme, Mekân/Kentsel Dönüşüm, Göç, Yeni Uluslararası Göçler, Toplumsal Riskler, Sosyal Politika, Eşitsizlikler, Toplumsal Değişme, Demokrasi, Sosyal Haklar, Suç, Hukuk, Toplumsal Düzen, Sürdürülebilirlik, Yoksulluk, Yeni Toplumsal Hareketler, Sivil Toplum, Bilgi/Bilişim/Teknoloji, Kitle İletişim, İnternet ve Sosyal Medya, Gündelik Hayat, Çalışma Hayatı, Sağlık, Örgüt/lenme, Toplumsal Bütünleşme/Ayrışma, Yaşlılık, Sosyoloji Öğrenimi, Ahlak/Etik Sorunları, Yerlilik/Modernlik/Evrensellik, Güç İlişkileri Toplumlararası Bütünleşmeler (AB v.b.), Ekonomi, Finans, Siyaset, Birey/Toplum ikilemi konularında 300’ü aşkın bildiri, AKM ve Fen-Edebiyat Amfisinde paralel 5 oturumda sunulacak. 

Kongreye uluslararası ve ulusal 500’ün üzerinde bilim insanının katılımı bekleniyor. Kongrede, Demokratik Açılım Süreci, Gezi Parkı Olayları, Medya ve Popüler Kültür, Sosyal Medya başta olmak üzere güncel toplumsal sorunlar sosyolojik açıdan tartışılacak. Bu kapsamda Çözüm Sürecinde Kürt Sorunu başlıklı panel, Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Beşir Atalay, Akil İnsanlar Ege Bölgesi Heyetinden ve Sabancı Üniversitesinden Prof. Dr. Fuat Keyman, Fatih Üniversitesinden Prof. Dr. Doğu Ergil, İstanbul Şehir Üniversitesinden Prof. Dr. Ferhat Kentel ve Prof. Dr. Mesut Yeğen, Dicle Üniversitesinden Prof. Dr. Rüstem Erkan’ın katılımlarıyla gerçekleşecektir. Ulusal ve Medya temsilcilerinin katılımı ile toplum al değişim ve dönüşüm sürecinde ulusal ve yerel medyanın rolü tartışılacak. 

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, Türk Edebiyatı Dergisi Editörü Beşir Ayvazoğlu, Varlık Dergisi Editörü Enver Ercan, Sabah Gazetesi Yazarı, Kadir Has Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, Taraf Gazetesi yazarı TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Burak Bilgehan Özipek’in katılımlarıyla edebiyat ve sosyoloji ilişkisi irdelenecek. ABD Oklahoma State Üniversitesi, Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Duane Gill, Kanada McGill Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden Prof. Dr. John A. Hall sosyolojinin küresel işlevi ve katkısı konusunda konferanslar verecekler.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER