banner249

Genç girişimciler sertifikalandı

Aydın’da düzenlenen iki ayrı “Uygulamalı Girişimcilik Programını” başarıyla tamamlayan 46 genç girişimci, sertifikalarını törenle aldı.

Genç girişimciler sertifikalandı
banner240

Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Denizli Şubesi, Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile KOSGEB Aydın Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde iki ayrı dönem halinde düzenlenen “Uygulamalı Girişimcilik Programını” başarıyla tamamlayan kursiyerler için sertifika töreni düzenlendi.


 Aydın Gençlik Merkezi’nde düzenlenen sertifika törenine Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın, KOSGEB Aydın Hizmet Merkezi Müdürü Turgut Gözen, Aydın Gençlik Merkezi Müdürü Feti Karsak, Hacı Kadriye Arslan Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü İsmet Öztürk, Türkiye Sakatlar Derneği Aydın Şube Başkanı Sevgi Dinçer ve kursiyerler katıldı.

Tamamlanan Uygulamalı Girişimcilik eğitimleri hakkında bilgi veren Gençlik Merkezi Müdürü Feti Karsak, “Uygulamalı Girişimcilik Programı, ABİGEM Denizli Şubesi, KOSGEB ve Aydın Gençlik Merkezi işbirliğinde düzenlendi. Kursumuza 30 öğrenciden olmak üzere iki ayrı dönemde 60 girişimci adayı katıldı. Bu kursumuz 18 - 29 yaş arası kişilerden oluşuyor. Eğitimin amacı KOSGEB‘in uygulamalı girişimcilik programı çerçevesinde KOSGEP desteklerinden yaralanmak için yazılacak olan iş planının öğretilmesi ve proje yazılımı konularında bilgi vermektir. 

Ayrıca girişimcilik kültürünün gelişmesi içinde kursiyerlere bilgi, beceri ve deneyim kazındırılması amaçlanmaktadır. Bu kursu bitirecek olanlar işlerini en etkin bir şekilde kurmaları ve verimli bir şekilde devam ettirmeleri için temel bilgiler verilmektedir. Kursu başarı ile bitiren 46 öğrencimiz sertifika almaya hak kazandı. Girişimci sertifikasını alan kursiyerlerimiz KOSGEB’in sunduğu 30 bin TL hibe ve 70 bin TL’de kredi imkanlarından yararlanabilecekler” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER