banner249

Geleceğin liderleri Gediz Üniversitesi'nde buluştu

Uluslararası düşünce kuruluşu CIFE, 7 ülkenin siyasete meraklı gençleri için Gediz Üniversitesi’nde düşünce kampı düzenledi.

Geleceğin liderleri Gediz Üniversitesi'nde buluştu
banner240

Enerji zengini Hazar, Akdeniz ve Karadeniz ele alındı. Geleceğin liderleri gözüyle bakılan üniversiteliler, Ortadoğu’yu da kapsayan bu hassas bölgeye ilişkin kafa yordu. Fransa’da bulunan Uluslararası Avrupa Çalışmaları Merkezi (CIFE), geleceğin liderlerini bir kez daha Gediz Üniversitesi’nde buluşturdu. 


İlki geçen yıl yapılan düşünce kampının 2’ncisi gerçekleştirildi. Almanya, Azerbaycan, Çek Cumhuriyeti, Gürcistan, Romanya, Ukrayna ile Türkiye’den siyasete ve diplomasiye meraklı üniversite öğrencileri katıldı. 

Onlara Gediz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi akademisyenlerinin yanı sıra Avrupa çevre politikaları uzmanı Dr. Laurent Baechler, uluslararası enerji uzmanı Isabelle Bocquillon ve Ege Üniversitesi Akdeniz Çalışmaları Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Panagiota Manoli de eşlik etti. “Akdeniz, Hazar Denizi ve Karadeniz bölgesi jeopolitik ilişkileri” konusu masaya yatırıldı. 

Yedi ülkenin gençlerinden, savaşın, kan ve gözyaşının eksik olmadığı Ortadoğu’yu da kapsayan bu hassas coğrafyaya ilişkin stratejiler geliştirmeleri istendi. Üniversiteliler, petrol ve doğalgaz gibi enerji kaynaklarına sahip olan bölge üzerine bir hafta boyunca kafa yordu. Fikirler karşılaştırıldı, Akdeniz, Hazar Denizi ve Karadeniz’in tüm dünya için taşıdığı önem ele alındı. Gençler, tespitleri ve dile getirdikleri görüşleriyle usta siyasetçileri aratmadı, gelecek vaadetti. İzmir’in tarihi ve turistik yerlerinin de gezildiği etkinlik, sertifika töreniyle sona erdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER