banner249

Fırtına tekneyi karaya sürükledi

bodrum'da saatteki hızı 65 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle, ingiliz bayraklı tekne karaya sürüklendi.

Fırtına tekneyi karaya sürükledi
banner240
Bodrum Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, ilçede saatteki hızı 65 kilometreyi bulan fırtına etkili oluyor. Gece saatlerinde başlayan ve etkisini sürdüren fırtına nedeniyle, Bitez beldesindeki bir tekne karaya sürüklendi.

Bitez Limanı dışında tonoza bağlı bulunan ve bulunduğu yerden kopan 15 metre uzunluğundaki ;;Laudace;; isimli İngiliz bayraklı tekne, Bitez Yalısı;na sürüklendi. Yaklaşık 500 metre uzaklığa sürüklenen tekne, hava şartlarının kötü olması nedeniyle kurtarılamıyor.

Bitez Limanı sorumlusu Ali Özdamar, yaptığı açıklamada, kötü hava şartlarından dolayı sıkıntılar yaşadıklarını söyledi. İlçede 3 gündür aralıklarla devam eden fırtınanın kendilerini çok etkilediğini anlatan Özdamar, ;;Yabancı bayraklı tekneleri limana bağlayamıyoruz. Yabancı bayraklı ve turizm işletme belgesi olmayan tekneleri limana bağlanamadığı için tonozda tutmak zorundayız. Bu tekne de fırtına şiddetli olduğu için bulunduğu yerden kopmuş ve sürüklenmiş;; dedi.

Tekneyi yarın hava şartları düzelince kurtarmayı planladıklarını kaydeden Özdamar, limanda gerekli önlemleri aldıklarını, ama fırtına nedeniyle zaman zaman sıkıntılar yaşadıklarını vurguladı. Öte yandan öğle saatlerinde Bitez sahilinde yürüyüşe çıkan vatandaşlar, yoğun dalgalarla gelen çamurun sahili kaplaması nedeniyle yürümekte güçlük çekti.
Beldedeki bazı sörfçüler ise rüzgarı fırsat bilerek denizde sörf yaptı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER